- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemački ministar: „Severni tok 2“ neće biti sertifikovan, Berlin vodio naivnu politiku prema Rusiji

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Gasovod „Severni tok 2“ neće biti sertifikovan u doglednoj budućnosti, izjavio je ministar eprivrede Nemačke Robert Habek koji boravi u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

„Imali smo 'Severni tok 2'. Sada nema naznaka da bi gasovod mogao da dobije dozvolu u neko dogledno vreme“, rekao je Habek.

Takođe je dodao da je Nemačka u proteklih deset godina vodila „u najmanju ruku naivnu, a možda i pogrešnu“ politiku prema Rusiji, zbog koje je pala „u veliku energetsko-političku zavisnost“. Ministar je istakao da se ta situacija izmenila od kada je nova vlada Nemačke došla na vlast.
Takođe je dodao da ne treba uvoditi sankcije protiv Rusije koje Zapad sam neće moći da izdrži i koje će naneti štetu globalnoj ekonomiji.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Brod za polaganje cevi Fortuna u luci nemačkog grada Vizmar - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
RUSIJA
Nemački privrednici: „Severni tok 2“ je bio dobar projekat, ali to pitanje je zatvoreno na duže staze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala