- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zabrana ruskih medija neprihvatljiva – nadam se da neće postati i vojni cilj

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaTelevizija RT DE na nemačkom kreće sa emitovanjem
Televizija RT DE na nemačkom kreće sa emitovanjem - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Zabranom ruskih TV kanala i sajtova EU sprečava informisanje sopstvenih građana što je neprihvatljivo u savremenooj civilizaciji i može da se obije o glavu svima nama, kaže u razgovoru za Sputnjik novinar Vladimir Radomirović.
Cenzure, zabrane i brutalno gašenje ruskih medija po svetu, Radomirović koji je i bivši predsednik UNS, smatra nedopustivim, jer, kaže, ako nemamo pristup informacijama iz svih izvora, onda nismo u mogućnosti da slobodno izrazimo ono što mislimo niti da formiramo svoje mišljenje.

Strašan zločin

Srbija, smatra, treba da ostane na poziciji na kojoj jeste u smislu da su svi sadržaji dostupni i da možemo da gledamo, slušamo i čitamo sve informacije koje dolaze kako iz zapadnih tako i ruskih i ukrajinskih izvora.
Samo na taj način, uveren je, moguće je sklopiti mozaik.
Drastičnija situacija od ove kojoj danas prisusutvujemo, podseća, bila je tokom bombardovanja SR Jugoslavije kada je RTS proglašen legitimnim vojnim ciljem, a u napadu ubijeno 16 i ranjeno na desetine kolega. To je bio strašan zločin, za koji, kako kaže, do danas niko nije odgovarao.

Mediji kao američke mete

Ovaj presedan je, podseća otvorio vrata i za druge, pa je kasnije dva puta napadnuta i Al džazira od iste strane u sukobu – od Amerikanaca.
„Nadam se da mediji neće postati legitimi vojni cilj kao što je to bio RTS devedesetih godina. U vreme kada sam bio predsednik UNS povodom 20 godina od napada na RTS organizovana je međunarodnu konferenciju kojoj su prisusutvovali i ruski i američki i evropski novinari koji su razgovarali na temu zaštite novinara“
Logo televizije RT - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
RUSIJA
EU zabranila emitovanje Sputnjika i RT-a na svojoj teritoriji
Pročitajte još:
Matija Bećković o gašenju ruskih medija
Dačić o zabrani Sputnjika i RT
Vulin o zabrani ruskih medija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala