- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

EU objavila globalni finansijski i ekonomski rat Rusiji

© REUTERS / /Dado Ruvic/IllustrationFunte i zastava EU
Funte i zastava EU - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Evropska unija će voditi globalni ekonomski i finansijski rat protiv Rusije, izjavio je francuski ministar finansija Bruno Le Mer.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Počećemo globalni ekonomski i finansijski rat protiv Rusije“, rekao je Le Mer na radiju Frans info.
Zapadne zemlje su tokom vikenda pokrenule nove sankcije Rusiji. Tako je, u vezi s ruskom operacijom u Ukrajini, Evropska unija zabranila svim ruskim avionima sletanje, poletanje ili letenje iznad teritorije EU, pored toga što je svojim kompanijama zabranila da isporučuju civilne avione i rezervne delove Rusiji.
Dan ranije EU je zabranila operacije vezane za upravljanje rezervama i imovinom Centralne banke Rusije. Države EU će moći da obavljaju transakcije sa Bankom Rusije ako je to „izričito neophodno“ da bi se obezbedila finansijska stabilnost.
Šef diplomatije EU Žozep Borelj je rekao da će oko 50 odsto finansijskih rezervi Centralne banke Rusije biti zamrznuto zahvaljujući novim sankcijama EU.
Takođe, kako su rekli u nemačkom kabinetu, iz SVIFT sistema naloga za plaćanje biće isključene sve ruske banke koje su već potpale pod sankcije međunarodne zajednice, a po potrebi i druge ruske banke.
Vlasti Ruske Federacije preduzele su uzvratne korake na ova ograničenja.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Rusija: EU širi mit da sankcije nisu usmerene protiv ruskog naroda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala