- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin sazvao sastanak: Razmotrićemo sankcije imperije laži Zapada

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je na sastanku o ekonomiji da se razmatraju sankcije koje „imperija laži“ Zapada pokušava da realizuje.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Pozvao sam vas da bismo razgovarali o pitanjima vezanim za ekonomiju i finansije. Mihail Vladimirovič (Mišustin, premijer Rusije) i ja smo razgovarali o ovoj temi, mislim, naravno, na sankcije koje sada takozvana zapadna zajednica, kako sam je nazvao u svom govoru, ta ‘imperija laži’, pokušava da realizuje prema našoj zemlji“, rekao je Putin.
Sastanku o ekonomskim pitanjima prisustvuju premijer Rusije Mihail Mišustin, potpredsednik vlade Andrej Belousov, ministar finansija Anton Siluanov, direktorka Centralne banke Elvira Nabiulina, direktor „Zberbanke“ Herman Gref i drugi.
Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Kao odgovor, zapadne zemlje su uvele još jedne antiruske sankcije od 2014. godine. Konkretno, mnoge zemlje EU objavile su odluku o zatvaranju vazdušnog prostora za ruske avione. Rusija je odgovorila ograničavanjem korišćenja svog vazdušnog prostora za avione koji su povezani ili registrovani u Velikoj britaniji, uključujući tranzitne letove. Niz zemalja uvelo je finansijske sankcije i zabranu ulaska predsedniku Rusije, kao i ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu i drugim stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Podkast
Rat, sankcije i protivudar Moskve | Novi Sputnjik poredak
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Ukrajina jutros ponovo granatirala Gorlovku, snage DNR opkolile ukrajinske vojnike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala