- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

NATO prvi put raspoređuje snage za reagovanje

CC0 / U.S. Army Europe / NATO vojnici
NATO vojnici  - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
NATO u vezi sa situacijom u Ukrajini prvi put u okviru kolektivne odbrane raspoređuje snage za reagovanje, navodi se u saopštenju Vojnog komiteta Severnoatlantske alijanse koje je poslato Briselu nakon hitne sednice.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Odbrambeni planovi NATO-a su sprovedeni i kao rezultat toga se prvi put u kontekstu kolektivne odbrane raspoređuju NATO snage za reagovanje“, piše u saopštenju.
Pored toga se navodi i da mnoge države-članice NATO-a predložile da se Ukrajini pruži vojna i humanitarna pomoć zbog vojne operacije Rusije u toj zemlji.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
RUSIJA
NATO najavljuje raspoređivanje 40.000 pripadnika snaga za brzo reagovanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala