- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

LNR: Ukrajinska vojska sprovela diverziju u skladištima amonijaka

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVojnik tokom vežbi Narodne milicije LNR
Vojnik tokom vežbi Narodne milicije LNR  - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Portparol Narodne milicije Luganske Narodne Republike Ivan Filiponenko okrivio je ukrajinsku vojsku da minira skladišta sa amonijakom u gradu Severodonjecku u Luganskoj oblasti koji kontroliše Kijev.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

„Prema informaciji koju smo dobili, u Severodonjecku je ukrajinska vojska minirala skladišta sa amonijakom i planira da tokom sutrašnjeg dana izvrši diverzije za koje planira da okrivi Narodnu miliciju Luganske Narodne Republike“, izjavio je Filiponenko.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Ustanici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
RUSIJA
DNR: Sprečeno više diverzija, cilj Kijeva ekološka katastrofa i eskalacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala