- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

DNR: Sprečeno više diverzija, cilj Kijeva ekološka katastrofa i eskalacija

© Sputnik / Andreй Stenin / Uđi u bazu fotografijaUstanici u Donbasu
Ustanici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Predstavnici Narodne milicije DNR saopštili su da je na toj teritoriji sprečeno nekoliko pokušaja diverzija ukrajinskih snaga, a u jednoj od operacija dvojica diverzanata su ubijena a trojica ranjena.
Kako se navodi, ukrajinski diverzanti koji uspeli da se probiju na teritoriju DNR nameravali da dignu u vazduh kontejnere s hlorom u okolini Gorlovke.
Nedaleko od ivice šume kod naselja Železna Balka uočeno je kretanje dve grupe ukrajinskih specijalaca od po 10 i 12 članova.
Pripadnici Narodne milicije su pucali na njih, dvojica diverzanata su ubijena, a trojica ranjena.
Pronađena je municija strane proizvodnje, lična zaštitna sredstva a u jednom od pancira kamera kojom je trebalo da bude snimljena diverzija ko dokaz za rukovodstvo.
Ministarstvo bezbednosti DNR saopštilo je da je sprečena i diverzija u hemijskoj fabrici „Stirol“ takođe u mestu Gorlovka. Jedan radnik obezbeđenja je tom prilikom ranjen.

„Danas oko 4 sata ujutru po moskovskom vremenu ukrajinska diverziono-obaveštajna grupa je pokušala da digne u vazduh kontejnere u kojima se čuva amonijak na teritoriji fabrike ‘Stirol’ u gradiću Gorlovka“, navodi se u saopštenju Ministarstva objavljenom na veb-sajtu.

Kako se navodi, kijevski režim je pokušao da izvede diverziono-teroristički napad s ciljem da se stvore pretpostavke za veliku ekološku katastrofu na teritoriji Donbasa i eskalaciju konflikta.
Gorlovka, koja je pod kontrolom DNR, nalazi se u blizini kontakt linije, na 40 kilometara severno od Donjecka i redovno je meta napada ukrajinskih snaga.
U gradiću živi oko 250.000 ljudi.
Sprečena je i sabotaža u naftnom postrojenju Jelenoviki.
Napušten ukrajinski tenk T-64 u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
RUSIJA
LNR: Situacija na kontakt liniji se pogoršava, snage Kijeva provociraju kako bi pokrenule agresiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala