- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ukrajinski nacionalisti koriste civile kao živi štit

© Sputnik / Alekseй MaйševMoskovski Kremlj. U daljini se vidi zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Moskovski Kremlj. U daljini se vidi zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Ukrajinske nacionalističke grupe koriste civilno stanovništvo kao živi štit, što je nedopustivo, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Prema rečima Peskova, glavni zadatak ruskih vojnika u Ukrajini je osiguravanje bezbednosti civilnog stanovništva, te ruski vojnici čine sve kako bi to sproveli.

„Istovremeno vidimo višestruke pokušaje, brojne pokušaje ukrajinskih nacionalističkih grupa da iskoriste civilno stanovništvo. Oni koriste civile, civilne objekte, stambene zgrade kao štit, živi štit. To je nedopustivo. Ali ovde je veoma važno da svi zajedno skrenemo pažnju na to da je to zločin – to što rade ukrajinski nacionalisti. Naravno, Ukrajincima u Ukrajini o tome niko ne priča, oni jednostavno nemaju informacije o tome. Ispričajte im o tome, veoma je važno“, ocenio je Peskov.

Prema njegovim rečima, Kremlj žali što pregovori delegacija Rusije i Ukrajine nisu počele dan ranije, jer je postojala mogućnost za to.

„Veoma nam je žao što ti pregovori nisu počeli dan ranije, a mogućnost je postojala. Naša delegacija već odavno čeka u Belorusiji, pregovori su mogli početi i noćas, naša delegacija je bila spremna – i u ponoć, i u jedan iza ponoći, i u dva iza ponoći, ali protivnici su tek sad stigli“, rekao je Peskov.

On se nada da pregovori počinju u ovom trenutku.
„Ne želim ništa da najavljujem. Hajde da damo priliku pregovaračima da sednu, a zatim će nam oni sami saopštiti glavne tačke“, precizirao je Peskov.
Kako je kazao, pomoćnik ruskog predsednika Vladimir Medinski ima sve kvalitete, neophodne za pregovore sa Ukrajinom u uslovima ruske vojne operacije za demilitarizaciju te zemlje.
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Podkast
Rat, sankcije i protivudar Moskve | Novi Sputnjik poredak
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Ukrajina jutros ponovo granatirala Gorlovku, snage DNR opkolile ukrajinske vojnike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala