- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

I Englezi i Albanci rekli „ne“ Rusima

© AP Photo / Ian WaltonFudbaleri Engleske se raduju protiv Albanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo
Fudbaleri Engleske se raduju protiv Albanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Fudbalski savez Engleske i Albanije doneli su odluke da ne igraju fudbalske utakmice protiv Rusije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Prethodno su isto izjavili savezi Poljske, Švedske i Češke, reprezentacija koje se nalaze u delu baraža za Svetsko prvenstvo u kojem je Rusija.
Albanci su se oglasili zbog toga što su sa Rusima u Grupi 2 Lige B Lige nacija. Albanija i Rusija imaju zakazan duel prvog kola u Tirani 2. juna.
„Albanija neće učestvovati u sportskim manifestacijama u kojima nastupa Rusija dok se ne završi sukob sa Ukrajinom“, navela je ministarka spoljnih poslova Albanije Olta Džačka.
Sličan stav zauzeli su Englezi koji nemaju zakazan duel sa Rusima u ovom trenutku što se „A“ selekcija tiče, dok njihove ekipe do 17 godina naprogramu 26. marta imaju zakazan okršaj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
„Iz solidarnosti prema Ukrajini, Savez može da potvrdi da nijedna selekcija neće igrati međunarodne mečeve protiv Rusije u narednom periodu. Ovo uključuje bilo kakvu utakmicu na bilo kom nivou“, navedeno je u saopštenju.
FIFA je u međuvremenu donela odluku da Rusiji oduzme ime, himnu i zastavu, ali da je ne izbaci iz kvalifikacija za Mundijal.
Ruska zastava na stadionu Lužniki u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
SPORT
Odgovor FIFA iz Rusije: „Po kom osnovu mogu da nam oduzmu zastavu, ko su oni?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala