- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika uvodi sankcije protiv Ruskog fonda za direktne investicije i njegovog šefa

© REUTERS / JOSHUA ROBERTSBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
SAD uvode sankcije protiv direktora Ruskog fonda za direktne investicije Kirila Dmitrijeva i samog fonda, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

„Po nalogu predsednika SAD Džozefa Bajdena, Kancelarija za kontrolu stranih sredstava uvela je sankcije protiv Ruskog fonda za direktne investicije i njegovog glavnog izvršnog direktora Kirila Dmitrijeva, poznatog saveznika (predsednika Rusije Vladimira) Putina“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako je istakao visoki zvaničnik američke administracije tokom specijalnog telefonskog brifinga, mere stupaju na snagu danas.
Ruski fond za direktne investicije vrši direktna ulaganja u vodeće i napredne ruske kompanije zajedno sa vodećim investitorima iz sveta.
Američki zvaničnik je takođe saopštio da će pojedine transakcije u energetskom sektoru biti izuzete iz američkih sankcija protiv Rusije.
On je dodao da će SAD i saveznici nastaviti da rade na tome kako bi ublažili uticaj sankcija na svoju ekonomiju.
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Podkast
Rat, sankcije i protivudar Moskve | Novi Sputnjik poredak

Zabrana transakcija

Sjedinjene Američke Države zabranjuju američkim fizičkim i pravnim licima da obavljaju transakcije sa Centralnom bankom Rusije, ruskim Fondom za nacionalno blagostanje i Ministarstvom finansija Rusije, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.
„Danas je Kancelarija za kontrolu inostrane imovine Ministarstva finansija SAD zabranila građanima SAD da obavljaju transakcije sa Centralnom bankom Rusije, Fondom za nacionalno blagostanje Rusije i Ministarstvom finansija Rusije“, precizirano je u saopštenju.
Ističe se da ta mera „imobiliše“ bilo kakvu imovinu Centralne banke koja se nalazi u SAD ili koje poseduju državljani SAD gde god da se nalaze.
Centralna banka Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
RUSIJA
EU namerava da „paralizuje“ Centralnu banku Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala