- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanković: Lepo je kada odbraniš kuću, čekamo naredni kiks Partizana

© Foto : Youtube Screenshot/@Super liga SrbijeDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, očekivano je bio raspoložen posle pobede u 166. „večitom“ derbiju.
„Mislim da smo dobro izanalizirali utakmicu. Kada se dobije može da se gleda i drugačije. Izneli smo utakmicu sa dosta pritiska. Izvukli smo svoj maksimum što se tiče pripreme utakmice. Što se tiče utakmice i samih momaka verovali šta smo spremali. Momci su odradili nestvaran posao. Nije bio ritam u drugom kao u prvom. Ne može 90 minuta visok presing na polovini protivnika. Bilo je normalno da dođe do pada, zadnjih 15 minuta sa pet pozadi, spustili smo Sanoga. Tok utakmice kako smo zamislili“, rekao je Stanković na početku konferencije.
Crvena zvezda pobedila je Partizan 2:0 (2:0) i smanjila je bodovni zaostatak na -2.
„Ponavljam da Partizan igra odličnu sezonu. Nama je ovo bilo bitno za priključak. Ne mogu da pričam šta bi bilo da nismo uspeli. Vratili smo se u igru, na minus dva smo. Ima još da se igra. I dalje imamo minus dva. Čekaćemo naredni kiks Partizana ako ga bude pa da izborimo još jedan derbi kod kuće“, kazao je trener Zvezde.
Rikardo Gomeš i Milan Rodić - sukob na večitom derbiju - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SPORT
Zvezda na pogon Ohija i Kataija pobedila Partizan! /video/
Na konferenciji je bio i novinar Sputnjika koji je pitao Stankovića kako gleda na puni Marakanu i zašto je Rodić zamenjen.
„Roda je okej dobio je jedan udarac u glavu i vrtelo mu se, pokušao je da se vrati i da nastavi ali nije mogao. Prinudna izmena. Presrećan sam što je Marakana bila puna, organizacija vrhunska. Čarki je uvek bilo na terenu i uvek će ih biti, ali treba da se zadržimo na tome. Suđenje na jednom stvarno visokom nivou. Nije bilo dramatičnih situacija, bar što se mene tiče“, odgovorio je Stanković.
Slavoljub Srnić bio je jedan od najboljih fudbalera Zvezde. Iako nije postigao gol, niti asistirao, bilo ga je svuda na terenu.
„Svi su bili, neću o pojedincima. Eraković, mladi naš bonus. Svaka čast svima, dosta prljavog zadatka, teškog posla. Srnić, Eraković. Dragović, Kanga, Katai, Ohi. Ne mogu da izdvajam nikoga, dosta posla koji se video. Bili smo svežiji, dobijali smo te duele, nismo dozvolili Partizanu da nas brzim tranzcijama spusti ispred 16 metara. Teška ekipa za pobedi, čestitke Stanojeviću“, istakao je Stanković.
Iako je rekao da neće o pojedincima, novinari su insistirali na komentaru u vezi igre Srnića.
„Dobija se dosta na ravnoteži sa tipom igrača kao što je Srnić. Njegova reakcija može da odradi dva posla koja smo zamislili. To je donelo ravnotežu, ako ne i prevagu. Skoro 80 odsto smo dobili lopti u prvom poluvremenu. Srna je jedno zlato od igrača, jedan zlatan momak. Voli ovaj klub i spreman je za njega sve da dâ. Možda je za nekog bilo iznenađenje što se pojavio među starterima, za mene ne.“
Stanković u dosadašnjoj trenerskoj karijeri ima skor od dve pobede i tri remija u „večitim“ derbijima.
„Lepo je kad odbranišu kuću, kada slaviš kod kuće. Dosta lepo, neko ko je rođeni zvezdaš. Bude ti drago, budeš presrećan.“
Zvezdu desetog marta očekuje gostovanju protiv Rendžersa u osmini finala Lige Evrope.
„Dobili smo na samopouzdanju. Ceo stručni štab odradio je fenomenalan posao. Falilo je malo energije u prethodnih utakmicama, ali bili smo pozitivni. Imamo šansu, imamo nadu to nam niko neće oduzeti, ako ovako budemo imali pristup. Biće teško nama, biće i njima, ne pretim samo kažem“, rekao je trener Zvezde.
Stanković je na kraju konferencije pitan šta je razgovarao sa Stanojevićem i odgovorio je da se radilo o „dva-tri sportska komentara“.
Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević pred 166. večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SPORT
Stanojević: Pogrešnih 11 sam odabrao, Zvezdina čista pobeda
Detalj sa 166. večitog derbija između FK Crvena zvezda - FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SPORT
Da li je Partizan oštećen u 59. minutu? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala