- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković se „zbog“ Nadala vraća na tron, ali o borbi sa Rusom – odlučuje Amerika!

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković na treningu u Dubaiju
Novak Đoković na treningu u Dubaiju - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković će se 14. marta ponovo popeti na prvo mesto ATP rang liste zbog pobede Rafaela Nadala nad Danilom Medvedevim, ali će o budućnosti svetskog poretka odlučivati američka turneja.
Nadal je eliminisao Medvedeva u polufinalu turnira u Akapulku, zbog čega je ruski teniser ove nedelje zaradio samo 180 bodova.
Ipak, to je više nego što je uradio Novak, koji je neočekivanim porazom u četvrtfinalu Dubaija izgubio 410 bodova, pa će od ponedeljka Rus postati prvi teniser sveta.
Isto tako će biti i naredne nedelje, ali ne i one tamo, pošto će Srbin ponovo biti prvi „reket“ planete od 14. marta, što zbog Rafine pobede u Meksiku, što zbog jednog drugog razloga..
Polufinale Akapulka je Medvedevu donelo 150 bodova prednosti nad Đokovićem, ali će do 14. marta izgubiti 250 bodova koje čuva iz Marseja prošle godine.
To znači da će tokom Mastersa u Indijan Velsu doći do nove promene na ATP rang listi – Đoković će upisati 362. nedelju na vrhu – ali će upravo taj turnir, uz komšijski Masters u Majamiju, odlučiti budućnost.
Naime, Medvedev u prvom delu američke turneje brani jako malo bodova, pošto je 2021. ispao u četvrtom kolu Indijan Velsa, odnosno u četvrtfinalu Majamija.
Na ta dva turnira brani 90, odnosno 180 bodova, a može da osvoji po 1.000, odnosno da, ako bi odigrao savršeno, zaradi čak 1.730 poena – skoro koliko se dobija za osvajanje jednog Grend slema.
Dobre vesti za Novaka su te da on ne brani ništa u Indijan Velsu, a u Majamiju samo 45 bodova osvojenih 2019. godine, tako da bi pojavljivanjem na tim turnirima imao veće šanse nego Rus da ostane na tronu.
Međutim, loše vesti su te da će mu ulaz u SAD najverovatnije biti onemogućen zbog toga što nije vakcinisan, kako je sam objavio.
Jedina nada za Novaka i njegove navijače je da se striktna pravila u Americi promene do neposredno pred početak Indijan Velsa (10. mart) ili barem Majamija (23. mart), kako bi Đoković mogao da uđe u tu zemlju uprkos tome što nije imunizovan.
Novak Đoković tokom konferencije u Dubaiju 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SPORT
Đoković: Ništa ne krijem, ni od koga ne bežim! /video/
Aleksandar Zverev na turniru u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Zverev se oglasio posle nezapamćenog skandala /video/
Ruski teniser Andrej Rubljov tokom Dejvis kupa - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SPORT
„Na meti sam jer sam Rus“ – teniser se oglasio iz Dubaija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala