- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Ništa ne krijem, ni od koga ne bežim! /video/

© AFP 2023 / JORGE FERRARINovak Đoković tokom konferencije u Dubaiju 2022.
Novak Đoković tokom konferencije u Dubaiju 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, objasnio je u intervjuu za Sport klub zašto je prvi intervju posle drame u Australiji dao za Bi-Bi-Si.
Đoković je u razgovoru sa Nebojšom Viškovićem rekao da nikada neće bežati od odgovornosti i želje da odgovori nekome na neko pitanje.
„Ništa ne krijem, ni od koga ne bežim. Tu sam, pozvao sam Bi-bi-si koji nije uvek bio prijateljski nastrojen prema meni. Došli su u Beograd i hvala im na tome. Skoro sat i po vremena smo pričali, iako su oni objavili samo pola sata intervjua. Da sam pozvao nekoga sa kim imam dobar odnos, rekli bi: ‘Evo ga, on je namestio intervju da ga ništa ne pitaju, beži od neugodnih situacija, krije nešto…’ To je najveći razlog zašto sam ih zvao. Oni koji su me najviše kritikovali mogli su da dođu i da me pitaju sve što žele“, rekao je Đoković.
On je delom govorio i o dešavanjima u Australiji.

„Stvorila se jedna jako ružna slika o meni. Ponizili su me, ako mogu da kažem i na svetskom nivou. Zato je bitno da imam priliku da uvek kažem nešto, ako neko želi nešto da me pita, odgovoriću, ponavljaću svoje odgovore jer nemam šta drugo da dodam osim onoga što sam rekao za Bi-Bi-Si“.

Đoković je pojasnio i svoj stav o vakcinaciji.
„Istina je istina, a moj stav je moj stav. Ja znam da će mene ljudi nastaviti da kritikuju zato što sam odlučio da se ne vakcinišem i zato što imam stavove koji su za ljude neshvatljivi. Poštujem svačiju odluku. Nadam se da će ljudi, ako ne razumeju, barem da poštuju. Ne mislim da ugrožavam bilo koga. To je moja odluka, svestan sam posledica, nije u mojim rukama, ne zavisi od mene da li ću ići u Indijan Vels ili na neke turnire“, rekao je Đoković.
On je govorio i o tome da je u Australiji uradio sve što je od njena bilo traženo u Australiji.
„Bio sam u poziciji kao i svaki drugi teniser. Vidim da postoji neko uverenje da sam ja bio privilegovan i dobio taj status zbog onoga što jesam. Reći ću nešto što je BBC isekao, a ovo ću ponavljati kao papagaj: Svi su imali isto izuzeće, ja sam došao u Australiju, deset dana pre mene teniserka iz Češke i trener iz Hrvatske su ušli sa identičnim izuzećem. Ona je igrala turnir, on je trenirao svog igrača i nikakav problem nije bio. Odjednom je problem nastao zbog toga što sam ja došao. Zbog čega? Vi mi odgovorite“, istakao je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala