- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Slovenija, Rumunija i baltičke zemlje zatvaraju nebo za ruske avione

© pixabay.comAvion, nebo, trag
Avion, nebo, trag - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Ministri saobraćaja svih baltičkih zemalja odlučili su da zatvore vazdušni prostor za ruske avio-kompanije. Vlada Litvanije razmotriće nacrt zakona večeras, saopštio je ministar saobraćaja Litvanije Marius Skuodis.

„Vazdušni prostor svih baltičkih zemalja biće zatvoren. Zasad to nije slučaj ni u jednoj zemlji, ali to je samo pitanje sata“, napisao je Skuodis na Fejsbuku.

Rumunija će takođe zatvoriti vazdušni prostor za ruske avione, saopštila je Vlada te zemlje.
„Rumunija je započela proceduru za suspenziju prava na letove iznad svoje teritorije, kao i prava na sletanje na teritoriji Rumunije za avione koji pripadaju kompanijama iz Rusije. Ta procedura će biti sprovedena u toku dana“, rekao je portparol Vlade Rumunije Dan Kerbunaru.
Podsetimo, Poljska je od ponoći zatvorila vazdušni prostor za ruske avio-kompanije, a nakon te zemlje to su učinile i Češka i Bugarska. Kako je saopštio ministar saobraćaja Češke Martin Kupka, Češka od ponoći zatvara vazdušni prostor za ruske avio-kompanije.
U međuvremenu oglasile su se i Letonija i Estonija koje navode da planiraju uskoro takođe da zatvore vazdušni prostor za avione ruskih avio-kompanija.
Vlada Slovenije takođe je danas donela odluku o zatvaranju vazdušnog prostora za avione iz Rusije zbog operacije koja je u toku u Ukrajini.
Avion  - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
RUSIJA
Rusija zabranjuje letove avio-kompanijama iz Bugarske, Poljske i Češke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala