- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija zabranjuje letove avio-kompanijama iz Bugarske, Poljske i Češke

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaAvion
Avion  - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Rusija je zabranila avio-kompanijama iz Bugarske, Poljske i Češke da obavljaju letove nad njenom teritorijom kao odgovor na „neprijateljske poteze tih zemalja“, saopštila je Rosavijacija.
Ova odluka stupila je već na snagu i odnosi se na sve avio-kompanije iz tih zemalja ili su registrovane u njima.

„Ova odluka doneta je u skladu sa normama međunarodnog prava kao odgovor na zabranu letova naših aviona“, dodaje se u saopštenju.

Rosavijacija navodi i da letovi iz tih zemalja nad teritorijom Rusije mogu ubuduće da se izvode isključivo uz dozvolu ruske Agencije za kontrolu letova ili Ministarstva za spoljne poslove.
Podsetimo, Poljska je od ponoći zatvorila vazdušni prostor za ruske avio-kompanije, a nakon te zemlje to su učinile i Češka i Bugarska.
U međuvremenu oglasile su se i Letonija i Estonija koje navode da planiraju uskoro takođe da zatvore vazdušni prostor za avione ruskih avio-kompanija
„Uveravam vas da će vazdušni prostor za ruske letelice biti zatvoren“, objavio je ministar pravde Letonije Janid Bordans.
Kako je saopštio ministar ekonomije i infrastrukture Estonije Tavi As, Talin se pridružuje inicijativi Poljske i namerava da zabrani svim ruskim avio-kompanijama da koriste vazdušni prostor Estonije.
Eksplozija u Lugansku - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
RUSIJA
Određene ruske banke biće isključene iz SVIFT-a, gori skladište nafte kod Kijeva /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala