- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Tesla“ otvara novu fabriku u Kini - kapacitet dva miliona vozila

CC BY 2.0 / Wikipedia/Steve Jurvetson / Fabrika za proizvodnju automobila Tesla
Fabrika za proizvodnju automobila Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Kompanija „Tesla“ namerava da otvori novu fabriku u Šangaju, čime bi proizvodnja električnih automobila te firme u Kini bila udvostručena.
Nova fabrika električnih vozila biće otvorena u blizini „Teslinog“ postojećeg pogona u Kini, poznatog kao „Gigafabrika 3“, tvrdi „Njujork post“, pozivajući se na izvore iz kompanije milijardera Ilona Maska.
Nova fabrika moći će da proizvede do dva miliona vozila godišnje, čime bi „Tesla“ stao rame uz rame nekim od najvećih automobilskih kompanija koje imaju pogone u Kini.
Odluka „Tesle“ da otvori još jednu fabriku u Šangaju pripisuje se dobrim uslovima poslovanja za američku kompaniju u tom kineskom gradu. Za razliku od drugih auto-kompanija, „Tesla“ nije morao da oformi zajedničko preduzeće sa nekom kineskom automobilskom firmom, pa kompanija Ilona Maska može da kontroliše proizvodnju u potpunosti.
„Teslina“ prodaja u Kini je u usponu, a pogon u Šangaju je od ključnog značaja i za isporuku električnih automobila ovog proizvođača u mnoge zemlje, kao što su Nemačka i Japan.
Prema podacima izračunatim na osnovu izveštaja Asocijacije za putnička vozila Kine, gotovo polovina od 936.000 vozila „Tesle“ za izvoz potiče iz kineskog pogona.
Poređenja radi, „Tojotine“ fabrike u Kini godišnje proizvedu 1,6 miliona vozila, dok pogoni „Dženeral Motorsa“ proizvode 1,4 miliona.
Tesla model 3 - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
EKONOMIJA
„Tesla“ pod istragom zbog lažiranja kilometraže
Tesla model S - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
EKONOMIJA
Direktor „Tesle“ otkrio ko je najveća konkurencija tom električnom automobilu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala