- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Tesla“ pod istragom zbog lažiranja kilometraže

CC0 / Unsplash/David von Diemar / Tesla model 3
Tesla model 3 - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Južnokorejski antimonopolski regulator razmatra izricanje kazne američkom proizvođaču električnih automobila „Tesla“, pošto je utvrdio da je kompanija preuveličala specifikacije o svojstvima svojih baterija i lažirala kilometražu koju automobili mogu da pređu sa jednim punjenjem.
„Tesla“ je preuveličao kilometražu koji mogu da pređu neki modeli tih električnih automobila, uključujući „model 3“, čime je prekršio Zakon o poštenom označavanju i oglašavanju, navodi se u izveštaju Korejske komisije za poštenu trgovinu (KFTC).
„Planiramo da održimo glavni sastanak kako bismo razmotrili i utvrdili u kojoj meri je ovaj proizvođač automobila prekršio zakon i odlučili o nivou sankcija“, rekao je Rojtersu zvaničnik iz KFTC-a, koji je tražio da ostane anoniman zbog osetljivosti stvari.
„Tesla“ na svom sajtu navodi da njegov „model 3“ može da pređe 528 kilometara sa jednim punjenjem baterije. Međutim, KFTC je utvrdio da bi domet mogao da bude manji od toga ako temperatura padne ispod nule.
Analitičari kažu da bi većina električnih vozila generalno mogla da zabeleži određeni gubitak dometa po hladnom vremenu.
Pored toga, KFTC takođe odmerava da li da izrekne kazne „Tesli“ zbog nevraćenih depozita kupcima koji su otkazali onlajn kupovinu. U Južnoj Koreji „Tesla“ traži od kupaca da uplate depozit od 100.000 vona (84 dolara) prilikom onlajn narudžbine tog električnog automobila, ali depoziti nisu vraćeni nakon otkazivanja porudžbine, objavila je novinska agencija Jonhap, prenosi Tanjug.
U „Tesli“ nisu odmah bili dostupni za komentar, kada ih je kontaktirao Rojters.
Refleksija američke zastave na automobilu Tesla S. - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
EKONOMIJA
„Tesla“ povlači gotovo pola miliona vozila u Americi
Ilon Mask ispred automobila Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
EKONOMIJA
Veliki sukob u „Tesli“: Ilon Mask na udaru, traže mu 13 milijardi dolara
Tesla model S - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
EKONOMIJA
Direktor „Tesle“ otkrio ko je najveća konkurencija tom električnom automobilu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala