- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador pri EU: Rusiji nije potrebna teritorija Ukrajine

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Čižov
Vladimir Čižov - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Rusiji nije potrebna teritorija Ukrajine, ali će teritorija DNR i LNR biti proširena na veličinu celih regiona, izjavio je stalni predstavnik Ruske Federacije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov.
„Imamo dovoljno teritorije... Teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike će zapravo biti proširene da pokriju celeove dve 'oblasti'", rekao je Vladimir Čižov u intervjuu za novinski portal Euraktiv.
Prema njegovim rečima, Rusija ne namerava da ostane u Ukrajinii povući će svoje trupe posle vojneoperacije.
„Naša namera nije da ostanemo u Ukrajini zauvek. Ruska vojska će završiti ovu operaciju, nadamo se što pre, i otići“, rekao je Čižov.
Prema njegovoj oceni, aktuelni kijevski režim nije sposoban za pregovore, ali bi u nekom trenutku eventalna nova vlast u Ukrajini i vlasti DNR i LNR mogle da nađu zajednički osnov za pregovore.
„U ovom trenutku ne vidim nikakvu mogućnost da je sadašnji režim u Kijevu sposoban za pregovore... Ne kažem da bi sporazumi iz Minska mogli da se primenjuju,ali bi mogli da se koriste kao osnova za dalje pregovore“, rekao je Čižov i dodao da očekuje da će predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski završiti pred sudom.
Rusija je u četvrtak ujutro pokrenula specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć. Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položioružje i ode kući.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
RUSIJA
Kremlj: Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala