- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, komentarišući izjavu predsednika Ukrajine da je spreman da sa Rusijom razgovara o „neutralnom statusu“ Ukrajine, rekao da je uspešnost specijalne operacije Rusije po pitanju demilitarizacije te zemlje obavezna komponenta toga.
Takođe je kazao i da je ruski predsednik Vladimir Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa ukrajinskom, rekao je Peskov.
Prema njegovim rečima, u ruskoj delegaciji će biti predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva spoljnih poslova i administracije Kremlja.
Takođe je kazao i da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tokom razgovora sa ruskim liderom rekao da će Minsk osigurati sve uslove po pitanju bezbednosti kako bi se pregovori održali.

„Zelenski je najavio spremnost da razgovara o neutralnom statusu Ukrajine. U početku je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je svrha operacije da se pomogne LNR i DNR, uključujući i demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine. I ovo, u stvari, je sastavna komponenta neutralnog statusa“, kazao je Peskov.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa šefovima DNR A. Zaharčenkom i LNR I. Plotnickim - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
RUSIJA
Putin: Rusija spremna da vodi pregovore sa Ukrajinom na visokom nivou
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala