- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusija spremna da vodi pregovore sa Ukrajinom na visokom nivou

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa šefovima DNR A. Zaharčenkom i LNR I. Plotnickim
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa šefovima DNR A. Zaharčenkom i LNR I. Plotnickim - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.
„Rusija je spremna da vodi pregovore sa Ukrajinom na visokom nivou“, rekao je Putin, prenelo je kinesko Ministarstvo.
Kako se ističe, predsednik Kine je tokom razgovora izjavio da u situaciji oko Ukrajine treba odustati od mentaliteta Hladnog rata i poštovati legitimne interese svih zemalja u sferi bezbednosti.
„Kina određuje svoju poziciju polazeći od suštine samog ukrajinskog pitanja. Neophodno je odustati od mentaliteta 'hladnog rata', pridavati značaj i poštovati legalne interese svih zemalja u sferi bezbednosti, a takođe putem pregovora formirati uravnotežen, efikasan i održiv mehanizam evropske bezbednosti“, rekao je kineski lider, prenosi MIP Kine.
Takođe, kineska strana se zalaže za uređivanje odnosa između Rusije i Kine putem pregovora, rekao je Si Đinping.
„U poslednje vreme situacija na istoku Ukrajine trpi nagle promene, što privlači povećanu pažnju međunarodne zajednice. Kina podržava rešavanje problema između Rusije i Ukrajine putem pregovora“, rekao je kineski lider.
Prethodno se ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski obratio Putinu sa predlogom da sednu za pregovarački sto.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
RUSIJA
Zelenski se obratio Putinu – predlaže pregovore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala