- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predstavnici Kijeva predložili Varšavu za pregovore pa se izgubio svaki kontakt

© Sputnik / Maksim BlinovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Ukrajinska strana je kao odgovor na ideju da se pregovori sa Rusijom održe u Minsku predložila Varšavu i zatim „nestala“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Posle kraće pauze Ukrajinci su izjavili da preispituju ideju o Minsku i da sada žele da idu u Varšavu i posle toga se izgubio svaki kontakt s njima, otišli su na pauzu“, rekao je Peskov.
On je dodao da je pauza koju je Kijev uzeo da razmisli o pregovorima praćena raspoređivanjem višecevnih bacača raketa u stambenim kvartovima, uključujući Kijev.
„Ta pauza traje dosta dugo. Na žalost, paralelno s tim u velikim gradovima, o čemu je govorio predsednik, nacionalističke snage raspoređuju višecevne bacače raketa u stambenim kvartovima, uključujući Kijev. Smatramo to veoma opasnim“, rekao je Peskov novinarima.
Portparol Kremlja je rekao i da je Moskva obavestila Kijev o svemu šzo se tiče pregovora.
„Rekli smo Ukrajincima da organizuju pregovore u Minsku. Ta informacija im je prenesena. Putin je odmah razgovarao sa beloruskim predsednikom Lukašenkom i dogovorio se da beloruska strana učini sve da se na najbolji način organizuje dolazak delegacija i njihova bezbednost, taj element je veoma važan sada, i uslove za održavanje pregovora. Ruska strana je odmah formirala delegaciju koju čine predstavnici Ministarstva odbrane, inostranih poslova i administracije predsednika. Sve te informacije su prenete Ukrajincima“, rekao je on,
Podsetimo, prethodno je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao da je spreman na pregovore o neutralnom statusu Ukrajine.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
RUSIJA
Kremlj: Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala