- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Ruska vojska nije izvodila raketne napade na Kijev

© Sputnik / Ilья PitalevDonjeck
Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Ruske Oružane snage nisu izvodile nikakve raketne napade na Kijev, a plamen koji je viđen na nebu iznad Kijeva noćas je ukrajinski lovac koji je oborila njihova PVO, saopštio je izvor iz Ministarstva odbrane Rusije.
On je tako prokomentarisao izjavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog koji je govorio o navodnom „bombardovanju stambenih četvrti grada heroja Kijeva, kao 1941. godine“.

„Ruska Oružane snage nisu izvodile nikakve raketne napade na Kijev, čijeg se herojstva konačno setio Vladimir Zelenski“, rekao je naš sagovornik.

Kako je rekao, trag plamena noćas na nebu iznad Kijeva ima potpuno drugo objašnjenje.
„Protekle noći lovac Su-27 ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva je izvršavao zadatke vazdušnog patroliranja iznad Kijeva. Jedan od ukrajinskih protivavionskih raketnih sistema PVO koji je raspoređen u blizini Kijeva greškom ga je identifikovao kao metu i napao“, rekao je naš izvor.
Kako dodaje, kod Zelenskog zaista postoji analogija sa Drugim svetskim ratom, „jer je poslednjih godina učinio sve za veličanje ukrajinskih nacista“.
„Ali ne (analogija) sa 1941. godinom, nego sa novembrom 1943. – kada je Crvena armija oslobodila Kijev od nacističkih okupatora“, rekao je on.
Konvoj ruske vojne tehnike na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
RUSIJA
Novi presek stanja: Ruska vojska preuzela kontrolu nad Černobiljem, uništeni avioni i brodovi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala