Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Osmani: Odlučili smo da ne govorimo o radu na novim priznanjima da se Srbija ne bi mešala

© AP Photo / Visar KryeziuVjosa Osmani
Vjosa Osmani - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Kosovska predsednica Vjosa Osmani izjavila je u emisiji Rubikon da Kosovo ulaže sve napore kako bi ostvarilo nova priznanja, ali da je odlučeno da se o tome ne govori, kako Srbija ne bi lobirala protiv tih priznanja, prenosi Kljan Kosova.
"Sa ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom sastali smo se sa nizom zemalja koje ne priznaju Kosovo, ali to nismo objavili iz strateških razloga, jer time jasno stavljamo do znanja Srbiji gde treba da napada. Sa strateškim partnerima smo odlučili da o tome govorimo tek kada dođe do priznanja", rekla je Osmani.
Govoreći o razgovorima sa delegacijom jedne afričke zemlje, o čemu je ranije govorio lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli, Osmani kaže da su kosovska delegacija sastala sa predstavnicima te zemlje i da sui m objasnili procedure i dalje korake.
"Poslala sam pismo predsedniku te države i od njih čekamo konačan odgovor", rekla je ona.

Priština proziva Beograd i Moskvu i preti NATO vojskom

Osmani pokušala je da napravi paralelu između situacije u Ukrajini i na Kosovu optuživši Srbiju da u slučaju Kosova „cilja ono što Rusija cilja u Ukrajini i Gruziji“.
Osmani je rekla i da „sklonost Rusije ka destabilizaciji nije samo vezana za Ukrajinu, već i za region Balkana“, preneo je Kljan Kosova.
Ona veruje da će „Srbija podržati Rusiju u njenoj akciji u Ukrajini“, ali je upozorila Srbiju da u slučaju da „razmišlja o napadu na Kosovo, treba da zna da će se suočiti ne samo sa vojskom i policijom Kosova, već i sa vojskom NATO, jer vojska NATO ima pun mandat da zaštiti svaki deo granica Republike Kosovo, posebno onih na severu“, preneo je Tanjug.
Brisel - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SRBIJA
Totalni krah dijaloga Beograda i Prištine: Sada će i Evropa imati preče teme
Nebojša Čović u emisiji Sputnjik sport: Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SRBIJA
Ako se Zapad tek sada setio međunarodnog prava – neka otpriznaju Kosovo /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala