- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je u problemu: „Imamo samo 11 zdravih igrača“

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa utakmice Srbija-Letonija
Detalj sa utakmice Srbija-Letonija - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, poručio je će njegovi igrači imati zahtevan meč protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Orlovi u petak od 20.30 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić“ igraju protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.
„Imaćemo jednu veoma zahtevnu utakmicu protiv veoma iskusnog tima koji je to pokazao ne samo sada, nego i u ranijim utakmicama. Oni su i tokom leta imali tu rundu predkvalifikacija, a odigrali su i sjajnu utakmicu protiv Letonije, gde su praktično u poslednjim trenucima izgubili. Najveća prednost koju poseduju u odnosu na nas je uigranost i veliko iskustvo", rekao je Pešić za zvanični sajt KSS.
U uvodna dva kola Srbija je ostvarila pobedu protiv Letonije u Beogradu i poraz na gostovanju u Belgiji, dok je Slovačka zabeležila dva poraza.
© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
„Kod nas se situacija poprilično promenila. Od 24 kandidata koje smo zvali, sveli smo se na 11 igrača koji su danas spremni da igraju. Nekoliko igrača je još sa nama, koji su povređeni ili bolesni, ali se nadamo da će se jedan ili dvojica oporaviti i da niko od ovih 11 neće biti povređen ili bolestan. Ta situacija će od nas zahtevati jedan dodatni angažman, u šta uopšte i ne sumnjam“, istakao je Pešić i dodao:
„Moraćemo da pružimo maksimum od samog starta. Ono što smo mogli u ovom kratkom periodu da uradimo, uradili smo. Momci su bili koncentrisani i motivisani. Odigrali smo utakmicu protiv Borca iz Čačka kao zvaničnu trening utakmicu. Zahvaljujem se ovim putem Borcu, kao i FMP-u protiv kog smo igrali pred prethodni kvalifikacioni prozor, što su nam pomogli da se što bolje pripremimo. Mislimo pozitivno, bili bismo zahvalni da dođe publika da nas podrži i da nam da neophodan vetar u leđa, s obzirom da se ne nalazimo u nekom sjajnom momentu“, poručio je Pešić.
Posle utakmice u petak, srpska košarkaška ekspedicija će u nedelju otputovati u Slovačku, gde će u ponedeljak 28. februara od 18 časova odiigrati novu utakmicu protiv istog rivala.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
SPORT
Srbija je godinama odolevala, ali – da li je vreme da Amerikanac obuče dres Orlova?
Zoran Lukić – selektor košarkaške reprezentacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Lukić je izabrao tim Rusije: Pobeda nam treba kao vazduh
Dejan Bodiroga i Peđa Stojaković proslavljaju pobedu u finalu Svetskog prvenstva u košarci 2002. u Indijanapolisu, SAD - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Ispovest legende: Zašto Bodiroga nije otišao u Ameriku i šta se 2005. desilo sa SCG?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala