- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Podrška srpskim kompanijama pogođenim krizom u Ukrajini

© Tanjug / Rade PrelićMarko Čadež
Marko Čadež - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Privredna komora Srbije formiraće od petka specijalizovani krizni tim i otvoriti krizni kol centar za hitno rešavanje problema privrednika i ekonomskih posledica, uzrokovanih krizom u Ukrajini, najavio je Marko Čadež, predsednik PKS.
Čadež je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je pozvao predstavnike privrede i kompanija da u ponedeljak, 28. februara, razgovaraju o trenutnoj situaciji i onome što možemo da uradimo - da napravimo zajednički krizni štab, zajednički tim koji će pratiti predstojeće događaje i pomoći kompanijama koje moraju da kupe, plate, izvezu ili uvezu robu iz regiona obuhvaćenog krizom, ali i svima drugima na koje će se ta kriza odraziti.
„Večerašnje obraćanje pred više od 250 lidera srpskog preduzetništva čini me odgovornim da asocijacija srpske privrede bude od pomoći, ne samo vama koji izvozite na tržište Ukrajine, nego i ostalim kompanijama koje neće biti pošteđene uticaja ove krize, kako direktnih tako i indirektnih - ekonomskih implikacija koje će tek doći. O tome svedoče cene energenata koje su samo tokom današnjeg dana porasle više od 40 odsto i otvaranje mnogih drugih pitanja o poslovanju“, rekao je predsednik PKS na dodeli priznanja Preduzetnik godine kompanije Ernst i Jang.
Dodao je da su sa predstavnicima privrednih komora Austrije, Nemačke, Luksemburga, te predsednikom Evrokomore danas dogovorili održavanje kriznih telefonskih razgovora svakog jutra kako se najefikasnije nalazila rešenja za podršku našim kompanijama, preneo je Tanjug.
Ventil na gasovodu u gasnoj transportnoj stanici u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SVET
Skok cene energenata: Evropa će shvatiti da bez ruskog gasa ne može da funkcioniše /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala