- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Svi dnevni zadaci ispunjeni uspešno

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov
Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Svi dnevni zadaci Oružanih snaga Ruske Federacije u specijalnoj operaciji u Donbasu su ispunjeni uspešno, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
On je naveo da su od početka vojne operacije Rusije u Donbasu oborena dva ukrajinska aviona Su-27, dva Su-24, jedan helikopter i četiri ofanzivne bespilotne letelice „barjaktar“.
Prema rečima Igora Konašenkova, vojska DNR i LNR je napredovala šest do osam kilometara u dubinu teritorije, zahvaljujući podršci artiljerije i vojne avijacije.
„U udarima Oružanih snaga Rusije onesposobljena su 83 kopnena objekta vojne infrastrukture Ukrajine", rekao je Konašenkov.
General-major je naglasio da je zahvaljujući prolasku ruske vojske ka Hersonu uspešno odblokiran Severno-krimski kanal i da je obnovnjena isporuka vode Krimu.
Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je u četvrtak ujutro da se odlučio na specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine. On je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini.
On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položioružje i ode kući.
Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije istaklo da Oružane snage Rusije nisu izvršile raketne, vazdušne ili artiljerijske udare na gradove Ukrajine: vojna infrastruktura, objekti protivvazdušne odbrane, vojni aerodromi i avijacija su onesposobljeni visokopreciznim oružjem.
Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
RUSIJA
Lider DNR: U Donbasu ima poginulih i među vojnicima i među civilima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala