- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lider DNR: U Donbasu ima poginulih i među vojnicima i među civilima

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaLider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin
Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
U borbama u Donbasu ima poginulih i ranjenih, kako među pripadnicima vojske, tako i među civilima, izjavio je lider DNR Denis Pušilin.
„Kada je reč o ranjenima, poginulima, informacije se stalno obnavljaju, ali ja sam prinuđen da konstatujem da ima poginulih i ranjenih i među civilima i među našim vojnicima“, rekao je Pušilin za televizijski kanal „Rusija 1“.
Pušilin je dodao da je situacija na liniji razgraničenja u Donbasu i dalje napeta, da oružane snage Ukrajine pružaju otpor i da su ugroženi civili.
„Na liniji razgraničenja situacija je, nažalost, još napeta, oružane formacije Ukrajine, ili deo njih, pružaju otpor, otvaraju vatru na stambene četvrti. Tu je opasnost za civile“, rekao je Pušilin.
On je istakao da Rusija pruža pomoć u vođenju operacije u okviru dogovora koji je Moskva postigla s DNR i LNR.
Pušilin je, takođe, rekao da DNR može da uključi međunarodne organizacije u povratak svih ukrajinskih vojnika koji to žele svojim porodicama.
Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je u četvrtak ujutro da se odlučio na specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine. On je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije istaklo da Oružane snage Rusije nisu izvršile raketne, vazdušne ili artiljerijske udare na gradove Ukrajine: vojna infrastruktura, objekti protivvazdušne odbrane, vojni aerodromi i avijacija su onesposobljeni visokopreciznim oružjem.
Eksplozija u Lugansku - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
RUSIJA
Određene ruske banke biće isključene iz SVIFT-a, gori skladište nafte kod Kijeva /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala