- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Firme iz Srbije u Dubaiju ugovorile poslove od tri miliona evra /foto/

Pratite nas
Firme iz Srbije dogovorile su u Dubaiju, na nedavno održanom Međunarodnom sajmu hrane „Galfud“, nove izvozne poslove koji premašuju tri miliona evra.
To su pokazale prve analize učešća srpskih kompanija na tom sajmu, objavila je Privredna komora Srbije.
„Za većinu naših proizvođača na sajmu u Dubaiju su otvorene nove poslovne prilike i aranžmani sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, drugim tržištima poput Saudijske Arabije, Jordana, Katra, Indije, Izraela, Kuvajta, Irana, ali i Kanade, Australije i Japana. Veliko interesovanje vladalo je za sveže jabuke, smrznuto voće i povrće, sirne namaze i feta sir, med, za niskokalorične i ekstra džemove, voćne sokove, proizvode od tartufa, ajvar, ribu i morske plodove, supe, kokice", izjavila je Zorana Delić iz Centra za organizaciju sajmova Privredne komore Srbije.
Podsetila je da je na „Galfudu“, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije, učestvovalo 15 kompanija prehrambene industrije iz Srbije čiji su predstavnici imali preko 700 bilateralnih razgovora sa potencijalnim partnerima, predstavljajući svoje proizvodne i izvozne potencijale.
Kako je istakla, obnovili su postojeće i dogovorili nove poslove sa mnogobrojnim kupcima, uvoznicima, distributerima i vodećim maloprodajnim lancima Srednjeg istoka.
Na jednoj od vodećih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u svetu od 13. do 17. februara okupilo se više od 4.000 kompanija iz 120 zemalja među kojima su globalni proizvođači hrane, distributeri i trgovinski lanci, kao i vodeći eksperti na polju prehrambene industrije i najbolji svetski kuvari.
Svetska izložba Ekspo 2020 Dubai - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
EKONOMIJA
Najveća delegacija privrednika Srbije na izložbi „Ekspo 2020. Dubai“
Sečenje pršute - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
EKONOMIJA
Srpski prehrambeni proizvodi na sajmu „Prodekspo“ u Moskvi
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala