- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Najveća delegacija privrednika Srbije na izložbi „Ekspo 2020. Dubai“

© AP Photo / Jon GambrellSvetska izložba "Ekspo 2020 Dubai"
Svetska izložba Ekspo 2020 Dubai - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Najveća delegacija srpskih privrednika, skoro 300 iz oko 140 kompanija iz oblasti poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije, stigla je danas na svetsku izložbu „Ekspo 2020. Dubai“, a direktor Predstavništva PKS u UAE Marko Selković kaže da je to u istoriji naše zemlja najbrojnija delegacija domaćih privrednika na nekoj dalekoj destinaciji.
U okviru izložbe „Ekspo“u Dubaiju, od 12. do 20. februara, održava se osma tematska nedelja "Poljoprivreda i prehrana" na svetskoj izložbi.
Selaković je dočekao privrednike u srpskom Biznis habu u Poslovnoj zoni Saut Dubai, poželeo im dobrodošlicu i istakao da je to od početka Svetske izložbe u Dubajiu dom srpske privrede.
Fokus privredne delegacije koja je stigla u Dubai biće na povezivanju sa inostranim partnerima, upoznavanju inovacija, iskustava i međunarodnih trendova u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi hrane.
Privrednici iz Srbije imaće poslovne forume sa privrednicima Slovenije, Poljske, Malte, Libana, Litvanije, Meksika, Australije, Malezije, Egipta, kao i mnogih drugih zemalja.
Poseban događaj organizuje se radi predstavljanja naših vinarija i destilerija predstavnicima distributerskih lanaca, koji zastupaju ne samo tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata, već i čitavog Bliskog istoka.
Ujedinjeni Arapski Emirati uvoze više od 80 odsto prehrambenih proizvoda i predstavljaju sponu sa zemljama čitavog regiona MEASA - Bliskog istoka, Afrike i južne Azije, što otvara velike mogućnosti srpskim proizvođačima, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala