- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tadićeva pozornica za veliki ples i kartu za Top 3!

© AP Photo / Armando FrancaDušan Tadić
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Dušan Tadić se vratio u Lisabon na „mesto zločina“ i nastavio je da pruža vanserijske partije. Sa Orlovima je utišao Da Luž u istorijskom meču koji je trasirao Srbiji put na Mundijal u Kataru, a sada je u nokaut fazi Lige šampiona postigao gol za Ajaks u dvoboju sa Benfikom (2:2).
Srpski majstor fudbala iz Bačke Topole ušao je u istoriju Lige šampiona kao treći fudbaler koji je od svog debija u sezoni 2018/19 uspeo da upiše dvocifren broj asistencija i golova, pre njega to je pošlo za nogom Kilijanu Mbapeu i Rijadu Marezu.
Njih trojica su u poslednje tri sezone jedini imali „dabl–dabl“ učinak, a Dušan Tadić na svom kontu ima deset golova i 11 uspešnih dodavanja upućenih ka saigračima.
Tadić je do dvocifrenog broja pogodaka u elitnom takmičenju stigao posle 18 minuta fudbala na Da Lužu nakon što je desnom nogom pogodio dalju ugao Benfikinog gola. Bilo je to ujedno i vođstvo „kopljanika“, ali se prvi meč osmine finale između Ajaksa i Benfike završio bez pobednika (2:2).
Srbin je tako još jednom potvrdio da je Lisabon njegova pozornica na kojoj obožava da „pleše“ po terenu. Magija nije izostala ni ovoga puta, a prethodno ju je desetka Orlova i Ajaksa izvodila u poslednja tri meča na Da Lužu.
Dušan Tadić bio je strelac za holandski klub 7. novembra 2018. godine u grupnoj fazi Lige šampiona sa Benfikom, da bi 25. martu naredne godine u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo isto učinio i u dresu nacionalnog tima.
Tada je srpski umetnik u kopačkama hladnokrvno realizovao jedanaesterac u ranoj fazi susreta, ali su Portugalci preko Danila uspeli da dođu do izjednačenja i podele bodova – 1:1.
Nesumnjivo najvažniji pogodak, verovatno i u dosadašnjoj karijeri kada je reprezentacija u pitanju, Tadić je postigao u čarobnoj noći za srpski fudbal 14. novembra 2021. godine, kada je takođe slabijom desnom nogom postigao gol za izjednačenje protiv Portugalije.
Do kraja je asistirao Mitroviću u 93. minutu i posle toga su Orlovi iz pakla Lisabona i 60.000 bučnih navijača, vinuli u visine i odleteli direktno na Svetsko prvenstvo koje će krajem godine biti odigrano u Kataru, dok će Ronaldo i drugovi put morati da krče kroz baraž.
Lisabon je prelep grad i Tadićevo „mesto zločina“, a Da Luž njegova pozornica za velika dela na kojem je stao uz rame sa asovima Mančester sitija i Pari Sen Žermena i kupio kartu za Top 3.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Tadić zablistao u Lisabonu, Matić pokrenuo uspavani Junajted! /video/
Aleksandar Mitrović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Mitrović za istoriju – rekord i u Engleskoj! /foto, video/
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Srpski vođa se vratio na „mesto zločina“! /video/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala