Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Došao je taj trenutak: Zapad zahteva od Srbije da se ritualno uništi

© Sputnik / Ruslan KrivobokZastava Srbije ispred zgrade ruskog MIP-a
Zastava Srbije ispred zgrade ruskog MIP-a - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Došao je taj trenutak. Trenutak da Srbija odbrani svoju suverenost, neutralnost i dostojanstvo. Trenutak da Srbija izabere sebe umesto samouništenja. Došao je dan u kome Srbija bira svoju budućnost.
Zvaničnom Beogradu isporučen je definitivni i gotovo ultimativni zahtev Zapada da se potpuno odrekne Rusije.
Po sistemu — ili ste sa nama ili protiv nas — evroatlantski centri zahtevaju od Srbije da osudi specijalnu akciju Rusije u Donbasu i da se pridruži Zapadnim sankcijama protiv Moskve.
Da se Srbija odrekne najbližeg saveznika u međunarodnoj areni, da se odrekne države koja neodustajno i svuda brani njenu teritorijalnu celovitost, da se odrekne zemlje koja je sprečila da se Srbima na čelo utisne žig genocidnog naroda.
Oni koji su Srbiju bombardovali i oteli joj 16 odsto teritorije, zahtevaju da se Beograd odrekne Rusije koja joj je najjača poluga u odbrani svoje duhovne i nacionalne postojbine — Kosova i Metohije.
Zahtevaju da se odrekne sebe i svoje istorije. Da se ritualno uništi.
Na delu je — totalni osvajački pohod Amerike i Zapadnih saveznika da se kriza u Ukrajini i Donbasu iskoristi za to da se ceo svet okrene protiv Ruske federacije.
Apsolutnom medijskom agresijom, ofanzivom laži i desantom podmetačina, evroatlantska Imperija furiozno i bez kompromisa nasilno nameće mantru o „ruskom zlu“.
Kao u šekspirovskim obrtima, rušioci i gazitelji svih temelja međunarodnog prava, maskirani sada u tobožnje njegove branioce, prave avet od Rusije koja je godinama dosledno i uporno insistirala na odbrani međunarodnog poretka.
Pošto su potpirili vatru u Ukrajini, uništili i spalili sve mirovne sporazume i prinudili Rusiju na golu odbranu sopstvenog naroda, NATO „stratezi“ su rešili da i taj svoj veliki poraz pretvore u lažnu pobedu.
Kao pijani siledžija koji je potpuno ostao bez snage da časno razgovara, da drži reč i viteški obara ruke, NATO je krenuo da na silu „uteruje ljubav“ slabijih od sebe. Da kupuje lojalnost. Da prosi za poltronstvo. Da ucenjuje kako bi mu se uzvratilo prijateljstvo i savezništvo.
Važno poprište gde Alijansa insistira na bespogovornom podaništvu i bezuslovnoj antiruskoj poziciji je upravo trusni i užareni Zapadni Balkan.
I jedan jedini narod koji tu još odoleva cunamiju jednoumlja u kom svi štreberski i istim formulacijama osuđuju Rusiju, jesu Srbi u Srbiji i Republici Srpskoj.
I zato je NATO osvajačima važno da hitno, neodložno i bez ostavljanja manevarskog prostora — slomi Beograd.
Zato im je važno da iskoriste gužvu i da zaokruže i definitivno prisvoje ovaj deo sveta.
Zato im je neophodno da jednim potezom okončaju sve svoje geopolitičke zadatke na ovom prostoru i da pridobiju i Srbe za svoje ciljeve.
Srbija u petak 25. februara treba da donese odluku.
Srbija večeras mirno spava jer će tom odlukom da odbrani sebe.
Srbija zna šta joj je činiti.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SRBIJA
Vučić: Pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji biće veći nego ikada pre, menja se svetski poredak
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SRBIJA
Dačić: Srbija ne sme da se pridruži sankcijama Rusiji
Pogledajte Sputnjikovu specijalnu emisiju o dešavanjima u Donbasu i krizi u Ukrajini:
U najnovijoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ Ljubinka Milinčić odgovora na pitanje da li Putin obnavlja rusku imperiju:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala