- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusija poseduje oružje kome nema ravnog u svetu

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
Na borbenom dežurstvu ruskih Oružanih snaga nalazi se oružje kojem nema ravnog u svetu, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u čestitki povodom Dana zaštitnika otadžbine.

„Osiguravanje odbrambene sposobnosti naše zemlje ostaje najvažniji državni zadatak, a Oružane snage služe kao pouzdana garancija nacionalne bezbednosti, mirnog i spokojnog života naših građana, stabilnog i progresivnog razvoja Rusije“, poručio je Putin.

On je istakao da je poslednjih godina u zemlji mnogo urađeno povodom kvalitetne modernizacije Oružanih snaga koje su postale mobilnije i stekle su novo borbeno iskustvo.

„Na borbeno dežurstvo je stavljeno oružje kome nema ravnog u svetu. Nastavićemo da razvijamo perspektivne sisteme naoružanja, uključujući hipersonično i oružje koje se zasniva na novim fizičkim principima, da proširujemo upotrebu naprednih digitalnih tehnologija i elemenata veštačke inteligencije. Takvi sistemi su zaista oružje budućnosti koje značajno povećava borbeni potencijal naših Oružanih snaga“, rekao je ruski lider.

On je istakao da i dalje ogroman značaj za Oružane snage imaju obuka kadrova i lični kvaliteti vojnika.
Ruski lider je dodao da pozivi Rusije da se izgradi sistem jednake i nedeljive bezbednosti, koji bi pouzdano štitio sve zemlje, ostaju bez odgovora. Međutim, kako je rekao, Rusija uvek ostaje otvorena za direktan i pravičan dijalog, za traženje diplomatskih rešenja za najkomplikovanije probleme. Putin je naglasio da su interesi Rusije, bezbednost njenih građana na prvom mestu.
Vazdušni deo Parade pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
RUSIJA
Rusija proslavlja Dan zaštitnika otadžbine: Putin podsetio na opasnosti koje kriju današnji izazovi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala