- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bečić sa protesta u Podgorici: DPS bježi od izbora kao đavo od krsta /video, foto/

© Sputnik / Boban NovovićProtest u organizaciji Demokrata u Podgorici
Protest u organizaciji Demokrata u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
U Podgorici je održan novi protest u organizaciji Demokratske Crne Gore, a lider Demokrata Aleksa Bečić je rekao da su oni koji su riješili da izigraju izbornu volju građana od 30. avgusta 2020, propustili šansu da zakažu vanrednu sjednicu Skupštine tokom februara, najviše zahvaljujući protestima građana protiv najave formiranja manjinske vlade.
„Odluka je sada u rukama Strahinje Bulajića kada će biti zakazana sjednica Skupštine“, kazao je Bečić.
On je poručio da se na potpredsjednika Skupštine Crne Gore Strahinju Bulajića vrši pritisak „kako bi zakazao antiustavno vjenčanje, pošto su spremni i mladenci i kumovi“.
„Uzeli su sebi pravo da varaju narod. A ti narode, hrabar si koliko si slobodan. Slobodan čovjek je hrabar čovjek. Neslobodan čovjek je kukavica. Prost bio ovaj podgorički sjeverac pri onoj gorčini koju osjećamo zbog izdajničkog puta kojima su krenuli oni kojima smo dali povjerenje. Sve u životu mogu da oprostim i razumijem, ali izdaju nikada ne mogu da oprostim“, dodao je Bečić.
On je ocijenio i da da DPS bježi od izbora kao „đavo od krsta“.
„DPS sada želi varanjem da prečicom dođe do vlasti. Bježe od izbora kao đavo od krsta. Sve im pominjite, samo izbore ne. Kada je u pitanju DPS ne bi me čudilo da traže odlaganje izbora u svim gradovima, jer nema mjesta gdje će pobijediti. Oni me ne bole nego oni drugi“, kazao je Bečić.
On je pitao večeras okupljene, da li je iko od njih glasao da pet poslanika SNP-a sada ide da pravi novu skupštinsku većinu sa DPS-om.
„Nijedan funkcioner URE u predizbornoj kampanji nije govorio da će sa DPS-om, već sada hoće sa njima da prave novu skupštinsku većinu“, naveo je Bečić.
© Sputnik / Boban NovovićLider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić
Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić
On se osvrnuo i na izjavu portparola DPS-a Nikolića da će sve najvažnije odluke zavisiti od poslanika te partije.
Bečić je kritikovao i zagovaranje iz nove parlamentarne većine da „nas dijele po nacionalnim šavovima….“
Funkcioner Demokrata Boris Bogdanović poručio je prethodno da je Crna Gora ustala da bi pokazala jasno i glasno da nema prodaje i izdaje.
„Ustala je Crna Gora da bi odbranila svoju budućnost i prošlost kada smo rekli ‘ne’ izdajnicima i lopovima. Htjeli su da odlože izbore, rekli smo: ‘Ne dosta je’. Htjeli su da vladaju na Cetinje, rekli smo: ‘Ne, dosta je’. Htjeli su da nema protesta širom Crne Gore rekli ste: ‘Ne, dosta je’. Kada ste vidjeli najmasovnije proteste u Nikšiću, Pljevljima i Kolašinu, nema bolje pozivnice od te za sve naredne skupove i nema bolje garancije da radimo dobro“, kazao je on.
Dodao je da niko nema pravo da korača unazad.
© Sputnik / Boban NovovićAleksa Bečić se obraća okupljenima na protestu u Podgorici
Aleksa Bečić se obraća okupljenima na protestu u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Aleksa Bečić se obraća okupljenima na protestu u Podgorici
„Moramo naprijed. Izborna pobjeda se brani novim pobjedama. Pobjeda koju smo ostvarili 30. avgusta niko ne može da uguši. Građanine Crne Gore, potreban si protestu. Izađi. Molimo te da danas i svakog narednog dana pokažemo koliko nas je i kažemo jasno i glasno koliko nas je. Gdje god se brani Crna Gora, mi smo tu. Gdje su tajkuni i kriminalci mi smo tu da se odbranimo od toga. Zbogom Pajovići. Ponosni narode Crne Gore vidimo se širom drugih gradova”, poručio je Bogdanović.
Okupljeni na protestu, koji se održava se pod sloganom „Ustani, odbrani, pobijedi“, potom su krenuli u protesnu šetnju.
© Sputnik / Boban NovovićProtest je počeo okupljanjem preko puta Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici
Protest je počeo okupljanjem preko puta Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Protest je počeo okupljanjem preko puta Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici
Oni su nosili državne zastave Crne Gore, zastave Kraljevine Crne Gore, zastavu Evropske unije, bošnjačku zastavu.
Na protestu su bili poslanica Demokrata Zdenka Popović, poslanici Momo Koprivica i Vladimir Martinović, Dragan Krapović, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, kao i još uvjek aktuelni ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović.
Demokratska Crna Gora je nakon pada Vlade i smjene Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine, osim u Podgorici, proteste organizovali u Nikšiću, Beranama, Pljevljima, Kolašinu i Žabljaku.
Podsjetimo, Demokrate su u utorak pozvale građane da masovno dođu na protest u Podgorici, navodeći da su svi izgledi da će Demokratska partija socijalista i Građanski pokret URA u petak predložiti kandidata za predsednika Skupštine.
Protest u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
REGION
Večeras novi protest Demokrata, DF najavio blokadu Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
EKONOMIJA
Ulazi li Crna Gora u novi rizični eksperiment?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala