Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Miroslav i Marko Mišković pravosnažno oslobođeni optužbi za utaju poreza

Pratite nas
Vlasnik „Detla Holdinga“ Miroslav Miškovići njegov sin Marko pravosnažno su oslobođeni optužbi da su utajili porez, dok je vlasnik „Nibens grupe“ Milo Đurašković pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog toga što je oštetio kruševačku „Fabriku maziva“.
Ovom odlukom Apelacionog sud u Beogradu preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je Marko Mišković bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu zbog poreske utaje, a Miroslav Mišković na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu, jer mu je u tome pomogao, preneo je Tanjug.
Ovom odlukom Miškovići su oslobođeni svih sumnji zbog kojih su bili uhapšeni 2012. godine i imaće pravo da traže odštetu od države zbog neosnovanog boravka u pritvoru i višegodišnje blokade imovine.
Ranije su pravosnažno oslobođeni optužbi za nanošenje štete putarskim preduzećima.
Odlukom koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda optužbi za pomaganje Marku Miškoviću u utaji poreza oslobođeni su pravosnažno i Jadranka Bardić i Živojin Petrović.
Đurašković je takođe oslobođen optužbi za utaju poreza, ali je osuđen zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u vezi sa „FAM-om“, na tri godine zatvora, tako što mu je kazna smanjena za 15 meseci.
Njegovim saradnicima kazne su smanjene od godinu dana do nekoliko meseci, pa su Dejan Jevtić i Bora Jelić osuđeni na po godinu i po dana zatvora.
Risto Ristić osuđen je na dve godine zatvora, Branislav Jovanović i Srdan Filipović na po godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor, a Ljiljana Kostić na 20 meseci zatvora.
Milu Đuraškoviću i privrednom društvu „Sheer korporacija“ oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela, pa su obavezani da na račun budžeta Srbije uplate - Đuraškovć 933.748.249 dinara, a „Sheer korporacija“ 114.207.676,04 dinara.
„FAM“ a.d. je upućen na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko - pravnog zahteva.
Miroslav Mišković - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Povlači se Miroslav Mišković
Onlajn trgovina - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2021
Miškovićeva „Delta“ najavljuje velike investicije: „Ananas“ cilja tržište bivše SFRJ
Centar Sava - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2020
Mišković kupio Sava centar
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala