Miškovićeva „Delta“ najavljuje velike investicije: „Ananas“ cilja tržište bivše SFRJ

CC0 / Pixabay / Onlajn trgovina
Onlajn trgovina - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Delta holding“ planira da u prvoj polovini ove godine pokrene platformu za onlajn trgovinu pod nazivom „Ananas“. Kako najavljuju iz kompanije, cilj je da platforma pored Srbije, pokrije i tržišta na prostorima bivše Jugoslavije.

To je na onlajn konferenciji, kojom je „Delta“ obeležila 30 godina postojanja, objavila viši potpredsednik za strategiju i razvoj kompanije Marija Desivojević Cvetković.

Prema njenim rečima, platformu će odlikovati izuzetno veliki asortiman robe, saradnja sa najvećim dobavljačima, ali i potpuno novo korisničko iskustvo. Investicija u „Ananas“ u narednih pet godina iznosiće 100 miliona evra, preneo je portal B92.

„Sa finansijskom snagom i investitorskim iskustvom koje ima ‘Delta’, uvereni smo da možemo da stvorimo regionalnog džina u onlajn trgovini. ‘Ananas’ će korisnicima ponuditi nešto na šta nisu navikli u domaćoj trgovini, a što imaju samo najveći globalni trgovci poput ‘Amazona’ ili ‘AliEkspresa’. Na samom početku pokrićemo tržište Srbije, ali sa namerom da vrlo brzo budemo prisutni na tržištima bivše Jugoslavije, plus Albanija“, izjavila je Marija Desivojević Cvetković.

Na godišnjoj konferenciji govorio je i predsednik kompanije Miroslav Mišković.

„Idemo ustaljenim putem, menjamo ‘Deltu’ i društvo u kom poslujemo. Spremni smo za izlazak na berzu, ali zbog sudskog procesa koji se vodio sa mnom, odložili smo to“, rekao je, između ostalog, Mišković.

Na konferenciji je rečeno i da je za 30 godina „Delta“ ostvarila 24 milijarde evra prihoda, poslujući u Srbiji, regionu, Kini i Rusiji, kao i da u narednim godinama planira nastavak velikog investicionog ciklusa, pretežno u oblasti nekretnina, ukupno vrednog oko 500 miliona evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala