Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Svedoci delimično promenili iskaze: Nastavljeno suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

© Tanjug / Zoran ŽestićKuća Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici ispred koje je ubijen.
Kuća Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici ispred koje je ubijen. - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Svedoci tužilaštva R. R. i D. J, u nastavku suđenja grupi optuženoj za pomaganje u ubistvu lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, izjavili su da većinu optuženih ne poznaju i da nisu čuli da se pominju u slučaju ubistva.
Svedoci su, međutim, u nekim delovima iskaza pred sudom govorili drugačije u odnosu na iskaze koje su dali tokom ispitivanja u okviru istrage.
Svedok R. R. iz Kosovske Mitrovice, majka Ivice Raičića, ubijenog ispred vrtića u tom gradu 26. decembra 2014. godine, u prvobitnom iskazu tužilaštvu navela je da je grupa koja se dovodi u vezu sa ubistvom njenog sina povezana i sa ubistvom Olivera Ivanovića.
Tada, u decembru 2018. godine, rekla je da je nalogodavac isti, ali danas, pred sudom, nije potvrdila te navode, tvrdeći da je zaboravila šta je tada rekla, kao i da većinu optuženih ne poznaje.
Navela je da je istragu o ubistvu njenog sina vodio Rade Basara, jedan od optuženih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, te da je njena porodica od policijskih istražitelja trpela pritiske i maltretiranje, i pre i nakon ubistva njenog sina, preneo je RTS.
Svedok R. R. izjavila je da ne poznaje Milana Radoičića, koji se pominje kao jedan od vođa kriminalne grupe odgovorne za ubistvo. U ranijem iskazu označila ga je kao „bosa“ policije na severu, koja po njenom mišljenju, nije uradila ništa da se razreši ubistvo njenog sina.
Drugi svedok, D. J., inače bivši predsednik Opštine Leposavić, izjavio je da nije poznavao Ivanovića koji je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.
Govorio je o pokušaju grupe mladića da mu uzurpiraju kancelariju tokom predizborne kampanje 2017. godine u Leposaviću, za koje je u ranijem iskazu rekao da su bili plaćeni po 1.000 evra i da ih je platio Milan Radoičić.
U današnjem iskazu pred sudom D. J. nije mogao da potvrdi te navode, dodajući da mladići nisu smeli da kažu ko ih je poslao.
D. J. je na primedbu sudije da je u ranijoj izjavi naveo da su pritisci dolazili od Srpske liste i Milana Radoičića, odgovorio da to nije povezano sa ovim slučajem.

Branioci optuženih: Svedočenja nisu doprinela rasvetljavanju činjenica

Advokati optuženih smatraju da svedočenja R. R. i D. J. nisu doprinela rasvetljavanju činjenica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
Branilac optužene Silvane Arsović, advokatica Jovana Filipović izjavila je da su na ročištu imali svedokinju koja se ne seća ničega, zaboravila je sve, čak i izjavu koju je dala tužilaštvu i policiji, i da nije ostala pri tim izjavama.
„Iz kog razloga, ne znamo. Ona je u izjavama policiji i tužilaštvu detaljno opisala i navela lica koja su odgovorna i za ubistva Olivera Ivanovića i za ubistvo njenog sina. Međutim, mi danas nismo čuli nijedno ime i ništa od onoga što je navela u prethodnoj izjavi“, ukazala je Filipovićeva.
Dodala je da je i drugi svedok D. J. iz nepoznatih razloga izmenio svoj iskaz sa čim, po njenom mišljenju, treba da se pozabavi tužilaštvo.
„Do danas nismo imali da je neko u ovolikoj meri izmenio svoj iskaz, u potpunosti nisu želeli da sarađuju. Danas smo čuli neke druge stvari, da se ne sećaju ili ne znaju, ili su te događaje povezivali sa nekim drugim događajima, koji se tiču njih samih a ne konkretno ovog slučaja“, rekla je Filipovićeva.
Saslušanje novih svedoka biće nastavljeno na ročištu zakazanom za 28. februar.
Kuća u Kosovskoj Mitrovici ispred koje je ubijen Oliver Ivanović. - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
DRUŠTVO
Saslušani svedoci u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SRBIJA
Četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala