- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Saslušani svedoci u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

© AP Photo / Armend NIMANIKuća u Kosovskoj Mitrovici ispred koje je ubijen Oliver Ivanović.
Kuća u Kosovskoj Mitrovici ispred koje je ubijen Oliver Ivanović. - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
U Osnovnom sudu u Prištini saslušanjem svedoka tužilaštva danas je nastavljeno suđenje optuženima za učešće u ubistvu predsednika Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.
Na današnjem suđenju su ispitani Z. V. i Z. O. službenici "Elektrokosmeta" u severnom delu Kosovske Mitrovice, preneo je RTS.
Jedan od svedoka naveo je da su iz njegove službe intervenisali 5. januara 2018. na popravci instalacije u ulici Sutjeska, a u kojoj je Ivanović ubijen 16. januara.
Takođe je rekao da je električni stub na kome je intervenisano napajao strujom kancelariju Ivanovićeve Građanske inicijative.
Nakon intervencije, prema navodima svedoka Z. V, tokom januara nije bilo radova na instalaciji u navedenoj ulici.
Drugi svedok Z. O. potvrdio je da je poslednji kvar u toj ulici prijavljen 5. januara i da je istog dana otklonjen, kao i da nakon tog datuma nije bilo planskih isključenja struje.
Svedok Z .O. je rekao i da mu nije poznato da li je na električnom stubu koji se nalazi u ulici Sutjeska bilo nadzorne kamere.
Pretresi koji su zakazani za sutra i prekosutra su otkazani zbog bolesti advokata Mahmuta Haljimija, branioca optuženog Marka Rošića.
Suđenje će se nastaviti 22, 28. februara i 4. marta, kada će biti saslušana još četiri svedoka.
Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.
Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara, dok se Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete za zloupotrebu službenog položaja, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala