- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poslanik ruske Dume: Moskva konsoliduje ruski svet

© Sputnik / Sergeй Kuznecov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Ruske Federacije
Zgrada Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Predsednik komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki smatra da Rusija, priznavajući Lugansku i Donjecku narodnu republiku, ispunjava zadatak objedinjenja ruskog sveta.

„Rusija ne ostavlja svoj narod. I, naravno, sada, kada se formira nova svetska arhitektura XXI veka, važno je da se pobrinemo za svoje sunarodnike, važno je da se bavimo pitanjima konsolidacije ruskog sveta“, rekao je Slucki u Državnoj dumi.

Prema njegovim rečima, Rusiji zajedno sa DNR i LNR predstoji da se bavi ekonomskim oporavkom i socijalnom sferom, da pruži podršku ruskim školama i ruskom jeziku. Slucki je podsetio da je temu konsolidacije ruskog sveta nekoliko puta pokretao predsednik Rusije Vladimir Putin i za sada taj „civilizacijski zadatak“ nije rešen.
Juče je ruski lider potpisao dva ukaza kojima se priznaju Luganska i Donjecka narodna republika. On je naložio izvršnim vlastima da što pre ratifikuju te dokumente. Putin je izrazio uverenje da će narod Ruske Federacije podržati odluku o priznanju LNR i DNR.
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
RUSIJA
Moskva: Pitanje granica LNR i DNR će se tek rešavati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala