- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Misterija za naučnike: Hiljade mrtvih riba isplivalo na čileansku plažu /video/

CC0 / Pixaby / Riba
Riba - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Šokantni snimci koji pokazuju na hiljade mrtvih sardina i inćuna nanesenih na poluostrvo Kolijumo u čileanskom Biobio regionu obilaze internet i zbunjuju naučnike.
Incident se navodno dogodio u nedelju kada je nekoliko jutarnjih šetača bilo šokirano nakon što su videli da se plaža očigledno „posrebrila“ zbog više hiljada mrtvih riba koje su ležale na obali, prenosi „Sputnjik internešenal“
Opisujući to kao neobjašnjiv prirodni fenomen, zvaničnici za zaštitu životne sredine istražuju šta je moglo da izazove uginuće riba i testiraju kvalitet vode u regionu.

Meštani veruju da bi smrt tolikog broja riba mogla da bude posledica niskog nivoa kiseonika u dubljim vodama, koji ih je naterao da plivaju blizu obale u potrazi za kiseonikom.

Nekoliko radnika sprovešće veliku akciju čišćenja plaže.
„Ne možemo da spustimo zemljane kosilice da raščiste mrtvu ribu, kao što je obično slučaj kada se na našoj obali čisti morska trava. Ovde to ne možemo. To mora da se uradi s radnicima“, rekla je za „Euronjuz“ lokalna gradonačelnica Ivon Rivas.
Sličan incident prijavljen je prošle godine u Čileu kada su „male količine kiseonika u vodi“ izbacile veliki broj riba na obale u potrazi za hranljivim materijama.
Ribarski brodovi  - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
SVET
„Šokantne slike“: Sto hiljada mrtvih riba kod obale Francuske, pokrenuta istraga /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala