- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Šokantne slike“: Sto hiljada mrtvih riba kod obale Francuske, pokrenuta istraga /foto/

© Sputnik / Vladimir FedorenkoRibarski brodovi
Ribarski brodovi  - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Ogromna količina mrtve ribe primećena je u Biskajskom zalivu kod obale Francuske. Radi se o više od 100.000 mrtvih riba koje zauzima površinu od 3.300 kvadratnih metara, procenili su ekolozi.
Na veliku količinu mrtve ribe u kod francuske obale Atlantika upozorila je organizacija za zaštitu prirode „Si šepard“. Kako navode iz te organizacije, Biskajski zaliv prepun je brodova koji se bave industrijskim ribolovom i preradom ribe na plovilima.
Iz „Si šeparda“ tvrde da je riba najverovatnije namerno bačena u more sa nekog od tih brodova.
Francuska ministarka za pomorstvo Anik Žirarden reagovala je na ovaj slučaj, navodeći da se radi o „šokantnim slikama“. Ona je naložila istragu kako bi se utvrdio uzročnik incidenta.
Ubrzo se oglasila i Pelagijska asocijacija industrijskih ribolovaca (PFA) koja je u ime vlasnika broda navela da je riba slučajno prosuta sa ribarskog broda „Margiris“ koji plovi pod litvanskom zastavom i drugi je najveći u toj zemlji.
„Izvesna količina plave mole nenamerno je oslobođena sa broda „Margiris“ zbog rupe koja se napravila u njegovoj mreži. Takav incident retko se događa i u ovom slučaju izazvan je neočekivano velikom količinom ribe koja je ulovljena“, saopšteno je iz PFA. Iz te organizacije odbili su optužbe da je riba namerno bačena u more, prenosi RT.
Francuski ribari pokušavaju da blokiraju tunel ispod Lamanša i luku Kale - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SVET
Slučaj Lamanš: Šta je prava pozadina krize u odnosima Pariza i Londona
Autopsije koje su ove godine sproveli na mrtvim delfinima u Nacionalnom centru za naučna istraživanja Univerziteta La Rošel pokazuju ekstremne nivoe sakaćenja - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2019
Francuska u šoku: Ovakvu brutalnost još nismo videli (foto)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala