- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Belorusija će jačati vojnu saradnju sa Rusijom, ako treba, imaćemo i nove zajedničke vežbe

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Minsk će jačati razvoj vojne saradnje sa Rusijom i, ako bude potrebno, održati nove zajedničke vežbe, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
„Jačaćemo dalji razvoj vojne saradnje sa našom Rusijom, u cilju povećanja odbrambene sposobnosti saveza“, rekao je Lukašenko na svečanom skupu posvećenom Danu branilaca otadžbine i Oružanih snaga u Minsku, prenosi agencija BelTA.
Šef države je podsetio da su samo u proteklih šest meseci armije Belorusije i Rusije izvele velike zajedničke vojne vežbe „Zapad 2021“ i „Saveznička odlučnost 2022“.
„Ako bude potrebno održavamo nove, šta god mislili sa druge strane granice na naše zajedničke vežbe sa Rusijom. To je naše suvereno pravo – da naučimo da se branimo na svojoj zemlji u svakom trenutku i na svakom mestu“, istakao je Lukašenko.
Beloruski lider dodao je da Belorusija namerava da u narednim godinama nabavi dosta savremenog naoružanja, uključujući avione SU-30SM, PVO sistem „Tor-M2“, a razmatra i pitanje opremanja beloruskih oružanih snaga savremenim protivvazdušnim raketnim sistemima S-400 „Trijumf“.
Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je u nedelju da su predsednici dveju zemalja, zbog povećanja vojnih aktivnosti u blizini spoljnih granica belorusko-ruske Savezne države i zaoštravanja situacije u Donbasu, odlučili da nastave proveru snaga za reagovanje Savezne države.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala