- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

EPS: Električne energije ima dovoljno za sve potrošače

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICTermoelektrana u Kostolcu
Termoelektrana u Kostolcu - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Direktor Sektora za analizu tržišta i upravljanje rizicima EPS-a Davor Pupovac izjavo je danas da je ta državna kompanija sa svojim resursima i uz uvoz sposobna da obezbedi sve količine električne energije koje su portebne potrošačima u Srbiji.
„Energetska kriza je sa tržišta uklonila male snabdevače i ono u vreme krize ne funkcioniše kako treba, tako da su tradicionalni snabdevači u Srbiji i drugim zemljama na sebe preuzeli sav teret održavanja tržišta“, rekao je Pupovac učestvujući u konferenciji „Privreda Srbije i tržište električne energije“ koja se održava u Beogradu.
On je ocenio da niko ne može da kaže šta će se dešavati s cenom električne energije iako je procena da će ona ove godine biti 180 evra za megavat čas, prenosi Tanjug.

„Svi su odobrili neke subvencije privredi, pa je to uradila i Srbija i mislim da su svi kupci zadovoljlni, jer imaju električnu energiju. EPS je sa svojim resursima i sa uvozom sposoban da obezbedi sve količine električne energije koje su potrebne potrošačima“, rekao je Pupovac.

On je podsetio da je struja još uvek najjeftiniji energent u Srbiji, jer je ima iz naših izvora i da kompanija čeka da vidi šta će se dešavati dalje u energetici, spremna za sve naredne poteze.
„Bili smo konkurentni u prethodnom periodu i mislim da smo spremni i sada da se suočimo sa svim izazovima“, zaključio je Pupovac.
Termoelektrana u Kostolcu - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Podkast
Kako da EPS ne bude kolateralna šteta energetske krize | Energija Sputnjika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala