- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski superheroj na udaru pred novu misiju – „prvi put mu se to desilo, moram da ga zaštitim“

© Tanjug / SpadaDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Sve je spremno za debi Dušana Vlahovića u Ligi šampiona. Sjajna vest je što ga je trener Masimilijano Alegri najavio u starnoj postavi Juventusa u meču osmine finala protiv Viljareala u Španiji večeras od 21 čas.
Dušan Vlahović je mašina za golove, ali na poslednje dve utakmice torinske „stare dame“ nije pronašao put do mreže. Kako je to konstantno činio u dresu Fiorentine, a zatim i na debiju za Juventus, kao i u Kupu Italije protiv Sasuola (2:1), tako su mediji na Apeninima posvetili veliku pažnju njegovom golgeterskom postu.
Dušan Vlahović bio je glavna vest u jednom sportskom listu koji je celu stranu posvetio tome što napadač Juventus, čiji će transfer iznositi ukupno 81,6 miliona evra, nije postigao gol protiv Atalante i Torina.
Jasno je, pogodilo ga je to. To je nešto sa čim se dosad nije susreo i upravo o tome je na konferenciji za medije pred meč Viljareala i Juventusa pričao Masimilijano Alegri, kako bi, bar malo, skinuo pritisak sa leđa srpskog superheroja.
„Vlahović će debitovati u Ligi šampiona protiv Viljareala, ali ne možemo sav teret svaliti na njegova pleća. On mora da ima podršku i ja nastojim da ga zaštitim, kao što uvek i radim kada je reč o igračima sa manje iskustva. To nije samo tehničko pitanje, već i psihološko. Prvi put je čitao celu stranu u novinama posvećenu tome zbog čega nije postigao pogodak. To mu se nikada ranije nije dogodilo. Zajedno smo započeli godinu, doveli smo nove igrače i idemo u odličnom smeru. Idemo na pobedu u svakoj utakmici. Ono što je sigurno jeste da će protiv Viljareala početi Vlahović i Morata u napadu“, bio je jasan Alegri.
Pred srpskim superherojem je nova misija i verovatno najteži zadatak u dosadašnjoj karijeri – odmeravanje snaga i dokazivanje sa najboljima u najjačem fudbalskom takmičenju na planeti, Ligi šampiona.
Ipak, Vlahović je do sada nebrojeno puta u klupskom i reprezentativnom dresu pokazao da ga takvi izazovi motivišu, da ne oseća pritisak, pa mu večeras ostaje da izađe na teren i da uživa na stadionu „De la Keramika“ protiv „žute podmornice“.
Dušan Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SPORT
„Ponosno kažem – nikad veza, nikad šema!“ – i novinar i trener zbog koga je u Srbiji opet zanimljivo
Luka Milivojević - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SPORT
„NATO bomba je pala na dva kilometra od kuće, panika!“ – Luka je sve objasnio Englezima
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SPORT
Jubilej se pretvorio u agoniju – postigla het-trik autogolova za pola sata /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala