- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske jedinice zasad ostaju na teritoriji Belorusije – njihov povratak kući zavisi od Zapada

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaZajedničke vojne vežbe izviđačkih jedinica ruskih i beloruskih vazdušno-desantnih snaga
Zajedničke vojne vežbe izviđačkih jedinica ruskih i beloruskih vazdušno-desantnih snaga - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Ruske jedinice, koje su prebačene u Belorusiju radi zajedničkih vojnih vežbi, vratiće se u mesta stalnog razmeštaja kada se javi potreba za tim, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Viktor Gulevič.

„Jedinice Oružanih snaga Rusije vratiće se u svoja mesta stalnog razmeštaja tek onda kada se ukaže objektivna potreba za tim i kada mi sami to odlučimo. To je isključivo naša unutrašnja stvar“, rekao je šef Generalštaba, prenela je pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije.

On je istakao da će vraćanje jedinica ruskih snaga u Rusiju „u velikoj meri zavisiti i od zapadnih kolega“.
„Snage i sredstva koje su raspoređene u istočnoevropskom regionu, između ostalog i u blizini državne granice Belorusije, jedan su od faktora koji utiču na dalji razvoj situacije“, poručio je Gulevič.
On je podsetio da su „u vezi povećanja vojnih aktivnosti kod spoljnih granica Savezne Države Rusije i Belorusije i eskalacije situacije u Donbasu predsednici Rusije i Belorusije odlučili da nastave sa proverom snaga za reagovanje Savezne države“.
Zajedničke belorusko-ruske vojne vežbe „Saveznička odlučnost 2022“ održane su na teritoriji Belorusije od 10. do 20. februara u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države.
Rusko-beloruske vojne vežbe Saveznička odlučnost 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
RUSIJA
Lukašenko na manevrima „Saveznička odlučnost 2022“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala