Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština otvorila istragu protiv 10 funkcionera Srpske liste

© Sputnik / Ruslan KrivobokPriština
Priština - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Agencija za borbu protiv korupcije u Prištini otvorila je istragu protiv deset funkcionera Srpske liste zbog neprijavljivanja imovine.
Agencija trenutno vodi istragu protiv pet aktuelnih poslanika Srpske liste, a to su Verica Ćeranić, Zoran Mojsilović, Ljubinko Karadžić, Slavko Simić i Igor Simić, prenosi Koha ditore.
Iz agencije kažu da će se fokusirati na njihove višestruke funkcije.
Poslanik i član Odbora za budžet, rad i transfere Verica Ćeranić je najmanje do kraja prošle godine bila na funkciji direktora Zavoda za zapošljavanje na Kosovu i Metohiji.
Zoran Mojsilović poslanik je, u međuvremenu postao, i direktor Sportskog centra u Severnoj Mitrovici i nastavnik Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Leposaviću, što je i naveo u antikorupcijskoj prijavi.
Ime Zoran Mojsilović se pojavljuje i na zvaničnom sajtu fakulteta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Leposaviću, a postojanje ovog fakulteta nije predviđeno Zakonom o obrazovanju u kosovskim opštinama koje su dale proširene nadležnosti i zakonitost Univerzitetu u Severnoj Mitrovici.
Antikorupcijski se istražuje i bivši predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić. On je i jedan od 10 uhapšenih 21. decembra prošle godine, koje Tužilaštvo sumnjiči da je protivzakonito pribavio milion evra za bespravnu gradnju u opštini koju je vodio.
Agencija istražuje i aktuelnog gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića i gradonačelnika Leposavića Zorana Todića. Todić je gradonačelnik Leposavića u oba sistema, dok je Radojević gradonačelnik Severne Mitrovice i obavlja funkciju u Penzionom fondu Srbije.
U međuvremenu je prijavljeno da je Slavko Simić bio na funkciji načelnika mitrovičkog okruga do avgusta 2021. godine, navodi se na zvaničnom sajtu Kancelarije za Kosovo, a Igor Simić je direktor kancelarije PIO fonda Srbije za Kosovo.
Na listi Agencije je i bivši narodni poslanik i bivši ministar Ministarstva lokalne uprave Ivan Todosijević, koji je u vreme kada je bio na funkciji poslanika obavljao funkciju predsednika paralelne opštine Zvečan.
Deseti je Goran Rakić, ministar Ministarstva za zajednice i povratak u privremenim prištinskim institucijama, koji je i direktor opštinskog preduzeća „Standard” koje je registrovano samo u centralnoj Srbiji.
„Koha ditore“ prenosi da vodi istragu za neprijavljivanje prihoda/imovine i funkcija, ali da uprkos izveštajima, agencija nije obrađivala nijednog visokog zvaničnika koji obavlja funkcije na Kosovu i u centralnoj Srbiji, prenosi RTS.
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SRBIJA
Tužilac: Bivšeg predsednika opštine Štrpce terete da je nelegalno pribavio milion evra
Pripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SRBIJA
Neće se zaustaviti: „Batina“ Prištine za zastrašivanje Srba
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije  - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SRBIJA
Policijske akcije širom Kosova i Metohije, sedmoro uhapšeno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala