- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nek’ izbacuju opet“ – raste legenda Radonjić Dejana /video/

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaDejan Radonjić
Dejan Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Osvojio je trinaesti trofej u Crvenoj zvezdi, peti Kup „Radivoja Koraća“ i ponovo je podigao Žućkovu levicu, koja je 2014. godine najavila eru crnogorskog trenera na klupi kluba sa Malog Kalemegdana. Dejan Radonjić odavno ima status legende u Zvezdi, a posle novog trofeja u vitrini crveno-belih, taj položaj je još više zacementiran.
Crvena zvezda u velikom finalu Kupa Koraća odbranila je trofej osvojen pre godinu dana, s tim što je ovoga puta u dvorani Čair pobeđen najveći rival - Partizan.
Svi su očekivali drugačiju utakmicu od one iz novembra, kada je Zvezda bez većih problema slomila otpor Partizana, drugačiju u smislu da će crno-beli pružiti jači otpor, ali to se nije dogodilo.
Od starta utakmice na terenu je postojala jedna ekipa - Crvena zvezda. Energija je bila na izuzetnom nivou, koncentracija još bolja i ponovo se pokazalo da je Zvezda spremniji rival od crno-belih.
Košarkaši Crvene zvezde proslavljaju osvajanje Kupa Radivoja Koraća za 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
SPORT
Zvezda razbila Partizan i osvojila Kup Radivoja Koraća!
Znalo se to i pre finala, prosto Zvezda ima više iskusnijih košarkaša koji znaju kako se osvajaju trofeji, ali Partizan nije smeo da se otpiše, kao što su ga mnogi otpisivali pre tog prvog derbija.
Nije smeo iz više faktora, a jedan su bili navijači, Grobari, koji nisu bili prisutni u novembru i očekivalo se da će uz njihovu pomoć ekipa Željka Obradovića pružiti dosta jači otpor.
Toga jednostavno nije bilo i što je najgore, po crno-bele, jači otpor pružili su pre tri meseca nego u velikom finalu.
Dejan Radonjić perfektno je pripremio utakmicu, Zvezda je kažnjavala svaku defanzivnu grešku protivnika, uz to je odbrana bila na vrhuncu i Partizan se ponovo nije snašao.
Trener Zvezde u drugom poluvremenu je i isključen, zbog druge tehničke greške, ali u tom trenutku razlika je bila +20 i nije bilo prostora za paniku.
Nek’ izbacuju opet“, rekao je Radonjić pred kraj utakmice svojim košarkašima kraj klupte, nakon što se diskretno „ušunjao“.
„Dobra ti ta fora, ti kao izađeš, a nas ovde ’čuka’ bije“, našalio se Stefan Marković.
Posle utakmice očekivano navijači su znali kako da pozdrave svog trenera, a on im je uzvratio otpozdravljanjem i osmehom.

Svi trofeji Radonjića na klupi Crvene zvezde:

ABA liga: 2015, 2016, 2017, 2021;
Superliga: 2015, 2016, 2017, 2021;
Kup Radivoja Koraća: 2014, 2015, 2017, 2021, 2022;
Radonjić je za manje od godinu dana došao do statusa najtrofejnijeg trenera u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana, što je neverovatan podatak uzimajući u obzir sve faktore.
Novim trofejom samo je još više porasla legenda Dejana Radonjića i ako Zvezda nastavim u ovakvom ritmu, postoji velika šansa da u vitrine dođe još koji trofej do kraja takmičarske godine.
Incident u Nišu – zapaljena loža u kojoj je bio predsednik Partizana /video/
Zvezda razbila Partizan i osvojila Kup Radivoja Koraća!
Kada zbog ljubavi prema košarci umesto u krevetu završite – u Nišu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala