- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zapad pokušava da stvori nepremostivu konfrontaciju između Rusije i NATO-a

© AP Photo / Shamil ZhumatovMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Zapad pokušava da stvori gotovo nepremostivu konfrontaciju između Rusije i NATO-a, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov uoči sastanka sa sirijskim kolegom Fejsalom Mikdadom u Moskvi.

„Situacija u svetu se brzo razvija, to se tiče, između ostalog, i severa Afrike i pitanja Bliskog istoka, uključujući rešavanja sirijskog problema. Nažalost, na naše zajedničke napore koji su usmereni na implementaciju rezolucije Saveta bezbednosti 2254 (o Siriji) utiče atmosfera koju sada pogoršavaju naše zapadne kolege, pokušavajući da stvore gotovo nepremostivu konfrontaciju između Rusije i zapadne alijanse“, konstatovao je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Sirije istakao je da zapadne zemlje podstiču agresiju Ukrajine protiv Rusije, snabdevaju Kijev savremenim oružjem, grade vojne baze na njenoj teritoriji, čime krše sve međunarodne sporazume, „a istovremeno govore da je Rusija kriva za sve“.
Sirija je potvrdila podršku Rusiji i naporima ruskog predsednika Vladimira Putina „u cilju prevazilaženja kriza koje Zapad svuda podstiče i izaziva eskalaciju u pojedinim delovima sveta“.
Makron i Putin na konferenciji za medije u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
RUSIJA
Putin Makronu: Ovo su sve ukrajinske provokacije podstaknute delovanjem NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala