- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Tužna je realnost“ – šokantna najava kraja karijere srpske šampionke

© Sputnik / Lola ĐorđevićJovana Preković
Jovana Preković - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Jovana Preković, olimpijska šampionka u karateu, mogla bi potpuno neočekivano da okonča karijeru u 2022. godini. Iako ima samo 26 godina, njen trener Roksanda Atanasov otkrila je da je nedostatak motiva razlog zbog kojeg bi najbolja sportistkinja Srbije mogla da se povuče.
S obzirom na to da karate neće biti na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, Jovana Preković i njen trener Roksanda Atanasov razmišljaju da ove godine okončaju vrhunske karijere.
„Tužna realnost je da karate neće biti u programu na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Izvesno je da neće biti ni u Los Anđelesu 2028. godine. Zbog svega toga, jednostavno ne vidimo neku budućnost, pošto nećemo moći da radimo kao što smo to činile do sada. S obzirom na to da neće biti izvodljivo postoji mogućnost da se moja trenerska i Jovanina takmičarska karijera završe ove godine. Ostavljamo još malo prostora da vreme pokaže“, izjavila je Roksanda gostujući na Fakultetu za sport Univerziteta „Union Nikola Tesla“.
Podsetimo, Jovana Preković osvojila je najsjajnije odličje na Igrama u Japanu u kategoriji do 61 kilograma.
Koliko je Srpkinja dominantna u karateu, najbolje potvrđuje to što se u istoj godini popela na evropski i svetski tron i na kraju je zasluženo ponela titula najbolje sportistkinje u 2021. godini.
Bila bi prava šteta da se jedna vrhunska karijera završi tako rano, a sve zbog nedostatka motiva i činjenice da karate više nije na listi olimpijskih sportova.
Rusija hokej - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
SPORT
Rusi razočarani – ciljali su zlato, ali su Finci imali motiv do neba
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Slučaj „Kamila“: Sud pojasnio, hajka ne prestaje, ali ni borba za pravdu: „Tražimo novu analizu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala