- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čudo u Klivlendu – centar je najbolji trojkaš i rekorder, zakucavanja razočarala /video/

© AP Photo / Ron SchwaneKarl Entoni Tauns
Karl Entoni Tauns - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Centar Minesote Timbervuls Karl-Entoni Tauns pobednik je u brzom šutiranju trojki na Ol-star vikendu u Klivlendu. On je ujedno postavio rerkod u novom formatu, zabeleživši 29 poena u finalu, dok su iza njega ostali saigrač Bogdana Bogdanovića Trej Jang i Kenard. Trijumf u zakucavanjima koja su podbacila, odneo je Obi Topin.
Dosad je prosto bilo nezamislivo da trijumf u brzom šutiranju trojki odnese jedan centar, ali se čudo dogodilo na Ol-star vikendu koji se održava u Klivlendu. Centralni događaj rezervisan je u noći između nedelje i ponedeljka (dva ujutru po srednjeevropskom vremenu) kada će biti odigran meč „svih zvezda“, a deo spektakla biće Nikola Jokić i Luka Dončić koji će nastupiti u timu Lebrona Džejmsa.
U brzom šutiranju trojki nadmetali su se Dezmond Bejn, Luk Kenard, Zek Lavin, Si-Džej Mekolum, Pati Mils, Karl-Entoni Tauns, Fred Vanvilt i Trej Jang.
Teško da je bilo ko mogao da pretpostavi konačan epilog i to da će centar Minesote imati najbrže ruke, ujedno biti i najprecizniji u „dalekometnim šutevima“, te da će odneti pobedu ispred asa Atlante Houks.
I ne samo to, Tauns je postavio i rekord u novom formatu ustanovljenom na Ol-staru pošto je ubacio 29 poena.
Kada su zakucavanja u pitanju, tu se očekivao spektakl, publika je jedva čekala da temperatura dostigne tačku ključanja, ali je sve izosalo.
Na parket su izašli Kol Entoni, Huan Toskano-Anderson, Džejlen Grin i Obi Tobin.
Vilo je vrhunskih pokušaja, sjajnih zakucavanja, ali daleko ispod očekivanja. Pobedu je odneo Tobin, krilni košarkašk Njujork Niksa koji je uspešno provlačio loptu između nogu, pa zakucavao iza leđa, a najviše pažnje privuklo je njegovo kucanje od "tablu" što mu je i obezbedilo najveći broj poena.
Veče je otvoreno u takmičenju veštinama, a tu su najuspešnija bila ekipa Kavsa u sastavu Džeret Alen, Darijus Garland i Ivan Mobli. Oni su trijumfovali ispred tima Ruks, koji su činili Džoš Gidi, Kejd Kaningen i Skoti Barns.
Detalj sa početka utakmice između KK Partizan i KK FMP - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Partizan umalo ispustio pobedu – večiti derbi u finalu Kupa!
Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
„Jokara, Jokara!“ – Luka je pozvao Nikolu i poželeo da podnese „tužbu“ /video/
Alen Smailagić sa novinarem sportske redakcije Sputnjika - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Bolan urlik i oči pune suza – Smailagić povredio koleno /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala