- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dva predloga Demokratskog fronta za tehničku vladu bez DPS-a

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Poslanik Demokratskog fronta (DF) i funkcioner Nove srpske demokratije Jovan Vučurović izjavio je da DF nudi dva predloga u vezi sa formiranjem buduće vlade Crne Gore, a da nijedan ne uključuje učešće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.
„U pitanju su dva predloga za tehničku vladu koja bi organizovala izbore — tehnička vlada od nestranačkih ličnosti, podržana od 41 poslanika plus stranke manjina ili tehnička vlada od političara, takođe uz podršku parlamentarne većine“, kazao je Vučurović za portal RTCG.
On je naveo da je normalno da vladu formiraju oni koji su pobedili na izborima i da bi sve što bi bila saradnja sa DPS-om, bila velika izdaja narodne volje od 30. avgusta 2020. godine.
„Ako smo se 30 godina borili, trpeli mnogo toga, onda da zajedno blokadom ključnih saobraćajnica u Crnoj Gori pokažemo da nećemo pristati na formiranje manjinske vlade koju bi podržala Demokratska partija socijalista“, poručio je Vučurović.
Podsetimo, iz Demokratskog fronta su nedavno najavili da planiraju da organizuju proteste, pod nazivom „Blokadom protiv izdaje“, kojima bi blokirali izlaze iz velikog broja crnogorskih gradova.
O političkoj krizi u Crnoj Gori u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ autorke Tanje Trikić govorili su istoričar doktor Bogdan Živković i politički konsultant Vladimir Dobrosavljević. Iz Crne Gore u direktnom uključenju čuli smo poslanika DF-a Jovana Vučurovića, lidera SNP-a Vladimira Jokovića i Marka Milačića, lidera „Prave Crne Gore“:
Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
REGION
Odbori SNP-a sa sjevera Crne Gore odlučno digli glas protiv manjinske vlade sa DPS-om
Izbori u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
REGION
Zapelo formiranje manjinske vlade u Crnoj Gori, najpoštenije rješenje — vanredni izbori
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala